JYP kohtaa HPK:n – ”Nähdään mitä on saatu aikaan ja missä mennään”

Syksy lähestyy kovaa vauhtia ja yksi sen ominaispiirteistä on jääkiekon SM-liigan käynnistyminen. Ennen varsinaista liigaherkkua polkaistaan käyntiin harjoitusottelut, jotka JYP avaa tänä iltana LähiTapiola Areenalla kohdatessaan Hämeenlinnan Pallokerhon.

– Odotamme hyvillä ja innokkain mielin ensimmäistä peliä yhdessä. Nyt meille tulee ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana vastaan se peili, kun nähdään mitä on saatu aikaan ja missä tällä hetkellä mennään, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi toteaa muutama tunti ennen illan ottelua.

Hämeenlinnan Pallokerho käynnisti harjoituskautensa viime perjantaina, jolloin KHL-joukkue Sibir Novosibirsk nöyrtyi HPK:lle 1-5-lukemin. Hurrikaanijoukkueessa oma peli on varmasti suuremmassa keskiössä kuin vastustajan pelaaminen, mutta keskisuomalaisyleisölle jäältä saattanee löytyä tuttuja nimiä muun muassa Arto Laatikaisen, Filip Riskan ja Markus Nenosen muodossa.

– Joukkueen kannalta meille on todella tärkeää tietoa se, että näemme miten viisikkomme toimivat. Samaten näemme myös yksittäisten pelaajien kohdalla sen, missä tilanteessa he tällä hetkellä ovat suhteessa muihin pelaajiin.

Lauri Merikiven aika JYPin päävalmentajana käynnistyy pelien osalta HPK:ta vastaan. Kuva: Jiri Halttunen.

JYP on harjoitellut yhdessä heinäkuun lopusta saakka ja valmennuksen mukaan pelaajiston meno viimeisen kahden viikon ajan on näyttänyt hyvältä ja raikkaalta.

– Tietysti tässä on valmistautumisen ja pelipäivään valmistautumisen suhteen vielä rutiinien opettelua, mutta se kuuluu asiaan. Se ottaa aikansa, että kaikki palaset saadaan loksahtamaan kohdilleen.

Siinä missä hurrikaanipaidat astelevat tänään ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen tällä kaudella, niin samaan aikaan nähdään myös JYP-luotsi Lauri Merikiven debyytti jyväskyläläispenkin takana.

– Ensimmäinen peli joukkueen valmentajana ei itse asiassa vielä kutkuta suuremmin, mutta totta kai se vähän jännittää kuten kuuluukin. Se on merkki siitä, että sillä on merkitystä ja välitetään asiasta. CHL:n ja Liigan alkaessa se kipuilu varmaan nostaa sitten enemmän päätään ennen ensimmäisiä pelejä.

JYPin kokoonpanot illan otteluun:

Jani Tuppurainen-Jarkko Immonen-Henri Kanninen
Markus Jokinen-David Tomasek-Jerry Turkulainen
Samuli Ratinen-Juha-Pekka Hytönen-Micke Saari
Aleksi Rutanen-Anton Stråka-Henri Tamminen

Mikko Kuukka-Anttoni Honka
Alex Lindroos-Juuso Vainio
Jaakko Jokinen-Ossi Ikonen
Joonas Viinikainen (7. puolustaja)

Eetu Laurikainen (Joona Voutilainen)

 

Harjoitusottelu JYP-HPK LähiTapiola Areenalla keskiviikkona 15. elokuuta alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP kauden avausvoittoon!