JYP kohtaa Pelicansin – ”Ottelu on meille todella merkityksellinen”

JYPin harjoituspelit jatkuvat tänään, kun vieraskaukalossa vastaan luistelee Lahden Pelicans. Kyseessä on jyväskyläläisjoukkueen viimeinen treenivääntö ennen ensi viikon torstaina käynnistyvää Champions Hockey League-kautta.

– Pelin taso varmasti nousee molemmilla joukkueilla koko ajan, kun saadaan pelejä alle ja kauden alku lähestyy. Yritetään päästä kiinni niihin asioihin, mitä aiemmissa peleissä ei ole ollut. Pyritään määrittämään pelirytmiä ja hallitsemaan sitä kautta peliä, JYP-luotsi Lauri Merikivi paaluttaa muutamia tunteja ennen illan koitosta.

Hurrikaanisikermä polkaisi harjoituskauden käyntiin HPK-tappiolla (2-3) ja KalPa-voitolla (3-0). Pelillinen ero näiden kahden mittelön välillä oli JYPin osalta varsin selkeä ja tälläkin kertaa jyväskyläläisvalmennus tietää mitä odottaa joukkueeltaan illan kamppailussa.

– Nyt mennään pienempään kaukaloon ja siksi toivon, että alusta saakka päästäisiin näkemään miten meidän viisikko on kiinni pelissä ja miten se reagoi yhdessä eri tilanteisiin. Viime viikon peleissä näitä asioita saatiin jo paljon eteenpäin ja nyt olisi jälleen tarkoitus ottaa silläkin saralla seuraava steppi.

JYPin harjoituskauden pisteahneimmat kiekkoilijat ovat olleet Juha-Pekka Hytönen (1+1), Jerry Turkulainen (0+2) ja Anttoni Honka (0+2). Hurrikaaniveräjällä torjuntavastuu on jakautunut puoliksi Eetu Laurikaisen ja Joona Voutilaisen kesken.

JYP hakee onnistuneita suorituksia keskiviikko-iltana Pelicansin kustannuksella. Kuva: Jiri Halttunen.

Viimeiset tärkeät 60 minuuttia

Pelicans on tähän mennessä ehtinyt jo viedä nimiinsä Raumalla pelatun perinteisen Pitsiturnauksen (neljä ottelua – neljä voittoa), sekä sijoittua neljänneksi Tampere Cupissa (kaksi ottelua – kaksi tappiota).

– Vastaan asettuu varmasti päävalmentajansa (Ville Nieminen) näköinen joukkue. Olemme jonkun verran katsoneet Pelicansia ja heidän pelissään on nähtävissä eritoten taistelevan joukkueen merkkejä. Se varmasti tekee myös meille hyvää.

– Pelicans on vähän erityyppinen vastustaja mitä HPK ja KalPa olivat. Se on meille pelkästään hyvä juttu, että päästään pelaamaan hieman erityyppistä vastustajaa vastaan.

Lahtelaisrivistön harjoituskauden tehokkaimpina pelaajina ovat häärineet Oliwer Kaski (0+4), Severi Lahtinen (3+0), Jesse Mankinen (1+2) ja Mikko Laine (1+2). Pelicans-maalilla kiekkoja ovat tasaiseen tahtiin torjuneet vielä viime kaudella JYP-paidassa pelannut Juho Olkinuora, sekä tsekkikassari Jakub Skarek.

Kolme harjoitusvääntöä ja sitten hypätään jo tositoimiin. Hurrikaanijengi starttaa CHL-pelit ensi viikolla ja tätä taustaa vasten illan koitos on JYPille tietyiltä osin erityinen.

– Kaksi aiempaa peliä ovat olleet meille tärkeitä ja niin on tämäkin ottelu. Meillä on yhteensä 180 minuuttia aikaa pelissä viedä meidän asioita eteenpäin ja nyt siitä ajasta on käytettävissä vielä viimeiset 60 minuuttia.

– Illan ottelu on meille sen kannalta todella merkityksellinen, että pyritään jälleen vahvistamaan niitä meidän omia juttuja. Tässä tapauksessa puhutaan identiteettipuolesta ja siitä miten me tullaan toimimaan joukkueena. Samaten saadaan myös vietyä niitä pelin aikaisia kysymysmerkkihetkiä eteenpäin.

Harjoitusottelu Pelicans-JYP Lahden Isku Areenalla keskiviikkona 22. elokuuta alkaen kello 18.30.