JYP mittaa KalPan vireen – ”Varmasti luistellaan koko rahan edestä”

JYPin harjoituskamppailut saavat jatkoa perjantaina, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu KalPa Kuopiosta. Hurrikaanisikermälle kyseessä on harjoituskauden toinen kamppailu ja kilpipaidoille puolestaan kolmas treenivääntö.

– Katseemme on suunnattu siihen, että saadaan taas meidän tapaa pelata ja toimia eteenpäin tämän illan 60 minuutin aikana. Se on meille se iso juttu, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi paaluttaa ennen illan koitosta.

Perjantain kamppailuun JYP lähtee jälleen hivenen muokatulla kokoonpanolla, kuten ennakkoon olettaa sopikin. Jyväskyläläisjäällä nähdään illalla sekä uusia, että myöskin uusvanhoja kasvoja taistelemassa kiekosta vastustajan kanssa.

– Näemme jälleen pelaajia erilaista vastustajaa vastaan ja vähän erilaisissa tilanteissa. Sieltä löytyy isoja tavoitteita, Merikivi viittaa kokoonpanomuutoksiin.

JYPin harjoitusmittelöt polkaistiin käyntiin keskiviikkona kotiottelulla, jossa Hämeenlinnan Pallokerho oli vahvempi 2-3-lukemin.

– HPK-pelissä jäällä nähtiin jo hetkittäin sitä JYPiä, mitä halutaan saada näkyviin. Siellä oli nähtävissä muun muassa rakenteita ja pelirytmejä.

– Tähän iltaan yritetään myös saada näkyviin sellaisia asioita, kuten miten me toimitaan irtokiekkotilanteissa ja niin sanotussa pelin rikkinäisessä tilanteessa, että päästään nopeasti samalle sivulle.

 Miika Lahti tekee paluun JYP-rivistöön pitkän tauon jälkeen. Kuva: Jiri Halttunen.

Parempi sisääntulo peliin haussa

KalPa on tähän mennessä ehtinyt kiekkoilla kaksi harjoitusmittelöä. Kuopiolaissikermän tilastoihin on kirjattu 6-1-voitto Iisalmen Peli-Karhuista ja Oulun Kärpille kärsitty 1-4-tappio.

– Tämän viikon ennakkovalmisteluissa ei ole käytännössä lainkaan käytetty aikaa vastustajaan tarkasteluun. Isompi juttu on se, että saadaan omaa toimintaa eteenpäin riippumatta vastustajasta.

– Peli tulee varmasti olemaan kovatempoinen, jos mietitään sitä, millainen vastustaja KalPa on. Pelissä varmasti luistellaan koko rahan edestä.

Hurrikaanivalmennus odottaa joukkueeltaan parempaa sisääntuloa otteluun, kuin mitä nähtiin keskiviikkona HPK:ta vastaan. Tämän ohella alleviivattavien asioiden listalta löytyy myös aktiivinen ote pelitapahtumista.

– Yritetään nopeasti riistää kiekkoa ja hyökätä niistä nopeasti. Nämä asiat saatiin hyvin liikkeelle jo HPK-pelissä. Myös vaihtamispeliin meidän tulee saada lisää nopeutta.

JYPin kokoonpanot illan otteluun:

Markus Jokinen-David Tomasek-Jerry Turkulainen
Samuli Ratinen-Juha-Pekka Hytönen-Ossi Louhivaara
Aleksi Rutanen-Micke Saari-Robert Rooba
Janne Kolehmainen-Miika Lahti-Henri Tamminen

Mikko Kalteva-Anttoni Honka
Roni Allén-Juuso Vainio
Jaakko Jokinen-Ossi Ikonen
Alex Lindroos (7. puolustaja)-Anton Stråka (13. hyökkääjä)

Joona Voutilainen (Eetu Laurikainen)

 

Harjoitusottelu JYP-KalPa perjantaina 16. elokuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!