JYP kohtaa kotijäällään Jukurit – ”Jatketaan työntekoa ja puhalletaan yhteen hiileen”

JYP hyökkää uuteen liigaviikkoon keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit. Molemmat kiekkoniput ovat aloittaneet kiekkosesongin voitolla ja tappiolla.

Tulossa on varmasti kovavauhtinen peli. Jukurit on joka vuosi ollut kova joukkue puolustamaan. Meidän pitää luistella ja tehdä paljon töitä, että päästään hyviin hyökkäyksiin ja sitä kautta pyörittämään peliä hyökkäysalueella, kasvattajaseuransa keskiviikkona kohtaava JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen paaluttaa kamppailun kynnyksellä.

– Erikoistilannepelaamisemme on ollut hyvää. Ylivoima ja alivoima ovat molemmat olleet kiitettävällä tasolla. Uskon, että kun jatketaan työntekoa ja puhalletaan kaikki yhteen hiileen, niin silloin ollaan lähellä voittoa, Turkulainen lisää.

Lauri Merikiven suojattien sarjakausi on käynnistynyt jatkoaikatappiolla (3-4 vs. HIFK) ja varsinaisen voitolla (4-3 vs. Ilves). Sarja-avauksessa IFK:ta vastaan JYP pelasi heikon päätöserän, mutta petrasi otettaan lauantaisessa Ilves-koitoksessa. 4-3-johtoasemassa kolmanteen erään lähteneet isännät eivät toistaneet sarja-avauksen erhettään, vaan saalistivat kypsän johtoasemapelaamisen päätteeksi kauden avausvoiton.

– IFK:ta vastaan johdettiin 3-1, mutta pelattiin heikko kolmas erä ja hävittiin peli jatkoajalla. Ilves-ottelussa saatiin hyviä onnistumisia erikoistilannepelaamisessa ja ylivoimassa. Hyvään suuntaan ollaan menossa, mutta meidän pitää olla huolellisempia ja kärsivällisempiä johtoasemassa.

JYP on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua, kun mukaan lasketaan myös harjoitusottelut ja Champions Hockey League –väännöt. Jerry Turkulainen on pelannut jokaisessa ottelussa ja joka ikinen kerta jyväskyläläislaiturin rinnalla on viilettänyt tšekkihyökkääjä David Tomášek. Kuudessa pelissä ketjun kolmas lenkki on ollut Markus Jokinen, jonka loukkaantumisen jälkeen ketjussa ovat esiintyneet myös Henri Kanninen ja Micke Saari.

– Yhteispeli Tomášekin kanssa on lähtenyt käyntiin tosi hyvin. Hän tykkää puhua paljon pelistä ja sitä kautta pystytään toimimaan paljon myös jään ulkopuolella. Pyritään kehittämään peliä ja sopimaan eri asioita. David on huikea pelaaja, jolta täytyy aina olla valmiina ottamaan syöttöä vastaan.

Jerry Turkulainen odottaa mielenkiinnolla kasvattajaseuransa kohtaamista (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tuttuja pelaajia vastaan on aina mielenkiintoista pelata”

Mikkelin Jukureiden liigakausi on pyörähtänyt käyntiin KalPasta napatulla 4-3-jatkoaikavoitolla, sekä HIFK:lle kärsityllä 4-5-jatkoaikatappiolla. Mikkeliläissikermän tehokkain pelimies kahden pelatun kierroksen jälkeen on Mika Partanen kolmella tehopisteellään (1+2). Viime kauteen nähden joukkueen vaihtuvuus pelaajarintamalla jäi varsin pieneksi, mutta tästä huolimatta päävalmentaja Pekka Kangasalustalla riittää työsarkaa mikkeliläisjoukkueen peräsimessä.

– Jukureissa pelaa paljon itselle tuttuja pelaajia ja heitä vastaan on aina mielenkiintoista pelata. Totta kai omalla kohdalla on myös mukava päästä taas pelaamaan kasvattajaseuraa vastaan.

Jukureiden kuluvan kauden joukkueesta löytyy kaikkiaan kymmenen kiekkoilijaa, joilta löytyy vyöltään JYP-historiaa. Näitä pelaajia ovat Sami Rajaniemi, Juhana Aho, Aleksi Salonen, Antti Jaatinen, Valtteri Hietanen, Miika Roine, Valtteri Hotakainen, Janne Tavi, Turo Asplund ja Henri Nikkanen.

– Heidän on varmasti mukava tulla Jyväskylään ja näyttää osaamisensa vastustajan paidassa. Tuttuja kavereita on vastassa, mutta en usko sen vaikuttavan mitenkään erityisesti peliin. Samaa lätkää se on joka tapauksessa, vaikka missä pelataan.

JYP-Jukurit keskiviikkona 19. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!