JYP kohtaa kotikaukalossaan TPS:n – ”Odotettavissa on intensiivinen peli”

JYP polkaisee uuden liigaviikon käyntiin perjantaina LähiTapiola Areenalla, johon vieraaksi luistelee Turun Palloseura. Kyseessä on samalla kierroksen kärkikamppailu, josta tuskin tulee puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Odotettavissa on intensiivinen peli. TPS:llä on taitavia hyökkääjiä, jotka ovat aina uhka jäällä ollessaan. Katsojille on varmasti tarjolla jännittävä ja viihdyttävä ottelu, JYP-hyökkääjä Éric Perrin paaluttaa TPS-mittelön kynnyksellä.

– Se tulee varmasti olemaan vahvoilla, kumpi pystyy pelaamaan kurinalaisemmin omalla puolustusalueella. Kaikki lähtee liikkeelle hyvästä puolustuspelaamisesta ja varsinkin TPS:n kaltaista joukkuetta vastaan asia vain korostuu. Meidän täytyy kyetä puolustamaan hyvin, sekä olemaan nopeita suunnanmuutospelissä ja hyökkäyksiin lähdöissä, Perrin jatkaa.

Sarjataulukossa kuudennella sijalla majaileva jyväskyläläisnippu on saanut huilata koko alkuviikon, sillä edellisen kerran Lauri Merikiven suojatit olivat tositoimissa viime lauantaina. Porissa käydystä kamppailusta JYP poistui voittajana, kun Ässät kaatui Samuli Ratisen liigauran avausmaalien myötä 2-1-lukemin.

– Tämä on aikaa, jolloin voidaan työstää myös kaukalon ulkopuolisia asioita. Viime viikko oli kiireinen (kolme peliä) ja tämän tauon myötä saimme tilaisuuden toipua siitä. Toisaalta pidemmän pelaamattomuuden jälkeen seuraavassa pelissä täytyy heti olla valmis pelaamaan. Mieli pitää saada peliin saman tien ja jalat käyntiin.

Eric Perrin kohtaa perjantaina LähiTapiola Areenalla vanhan seuransa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Erityinen ottelu henkilökohtaisesti”

Turun Palloseura lähtee JYP-koitokseen sarjataulukon toiselta sijalta. Kuudesta pelatusta ottelustaan TPS on voittanut peräti viisi vääntöä, joista viimeisin on tiistailta (Jukurit-TPS 1-3). Turkulaissikermän alkukauden tehokkain pelimies on ollut Ilari Filppula kahdeksalla tehopisteellään (2+6).

– Kyseessä on totta kai erityinen ottelu minulle henkilökohtaisesti. Minulla on takana kolme hyvää vuotta Turussa, jossa asuu edelleen hyviä ystäviäni ja josta jäi pelkästään hyviä muistoja, kaudet 2015-2018 TPS-nutussa kiekkoillut Éric fiilistelee.

– Tavallaan on outo tunne pelata sitä joukkuetta vastaan, jossa hetki sitten vielä pelasi. Sama asia oli silloin, kun pelasin TPS-paidassa JYPiä vastaan. Toisaalta se tunne varmasti katoaa ensimmäisen viiden peliminuutin jälkeen, sillä pelissä ollaan niin kiinni, ettei sen aikana ehdi näitä asioita ajatella, kanadalaishyökkääjä lisää.

Viime kauden päätteeksi vaihtuvuus TPS:n joukkueessa oli kohtalaisen suuri, sillä rivistöstä poistui reilun tusinan verran kiekkoilijoita (Perrinin ohella poissa ovat muun muassa Olli Juolevi, Henrik Tallinder, Tomi Kallio, Petrus Palmuja Patrik Virta). Tulijoiden puolelta esiin nostettakoon Henrik Haukeland, Santeri Lukka, Lauri Korpikoski, Simon Suoranta, Patrick Björkstrand ja Petteri Wirtanen.

– Joukkueessa on tietysti tapahtunut muutoksia viime kauden jälkeen, mutta aika paljon siellä on edelleen minulle tuttuja pelaajia aiemmilta kausilta. TPS pyrkii edelleen säilyttämään saman identiteetin, jota he ovat nyt jo tovin työstäneet, Éric Perrin päättää.

JYP-TPS perjantaina 28. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Osta lippusi peliin tästä!