JYP päättää viikon Porissa – “Täytyy olla kärsivällinen ja järkevä”

Kolmen ottelun liigaviikko päättyy JYPin osalta lauantaina Porissa, jossa luistelee vastaan Ässät. Joukkueiden kauden ensimmäisestä yhteenotosta on lupa odottaa mielenkiintoista näytelmää kolmesta sarjapisteestä.

– Legendaariseen Porin lauantai-iltaan on aina kova paikka lähteä pelaamaan. Ässät tulee varmasti pelaamaan kovasti paineistavaa, aktiivista ja aggressiivista lätkää. Meidän pitää liikkua hyvin ja auttaa kiekollista koko viisikkona, JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen ennakoi lauantai-taiston alla.

– Meidän tulee olla kiekon kanssa järkeviä oikeilla hetkillä. Joskus on aika siirtää kiekkoa eteenpäin ja joskus aika rakentaa. Pitää ymmärtää pelin hetket ja pelata varsinkin alussa simppeliä vieraslätkää. Yritetään tappaa Ässien momentum heti pelin alkuun, Hytönen jatkaa.

JYP aloitti kiekkoviikon Mikkelin Jukureille kärsityllä 1-4-tappiolla, josta jyväskyläläissikermälle jäi roimasti petrattavaa perjantaiseen KalPa-mittelöön. Järvi-Suomen derdyssä hurrikaanilauma osoittikin kaukalossa parempia otteita ja kuittasi voittolaukauskilpailun jälkeen tililleen lopulta 4-3-voiton.

– Ennen KalPa-ottelun kolmannen erän jäähyjä liikuttiin hyvin ja pelattiin järkevästi. KalPa sai muutamia pyörityksiä, mutta pelattiin tilanteet jäähyttömästi, eikä päästetty vastustajaa parhaille alueille.

– Hyökättiinkin mielestäni aika hyvin ja aika kuvaavaa oli se, että ennen KalPan 2-2-tasoituspomppua meillä oli pari hyvää maalipaikkaa. Siinä vaiheessa pomput eivät vielä olleet meidän puolella, mutta lopussa ne olivat sen verran, että saatiin voitto. Parhaimmillaan liikuttiin hyvin, pelattiin kiekon kanssa järkevästi ja pysyttiin poissa boksista.

Juha-Pekka Hytösen mukaan vilkkaan liigaviikon päätteeksi liike korostuu Porin lauantai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Mitään ei pidä antaa ilmaiseksi”

Ässät on käynnistänyt liigakauden kolmella koitoksella, joista porilaisjoukkueen tilastoihin on kirjattu voitto (Lukko) ja kaksi tappiota (TPS, HPK). Ässänipusta poistui viime kauden päätteeksi kovia nimiä, sillä joukkueen sisäisen pistepörssin viidestä parhaasta pistemiehestä poissa on peräti neljä pelimiestä (Maksim MatushkinAntoine Laganière, Jesperi Kotkaniemi ja Ville Korhonen). Porilaiskvartetin jättämiä aukkoja paikattiin muun muassa Severi Sillanpäällä, Aleksi Rekosella, Peter Tiivolalla ja Aki Juuselalla.

Valmistautuminen perjantaisen KalPa-ottelun ja lauantain Ässät-väännön välillä jää jypiläisittäin melko pieneksi. Jyväskyläläisleirissä kuitenkin tiedostetaan jo tässä vaiheessa millä asein sarjapisteet kairataan Porin lauantai-illasta mukaan Keski-Suomeen.

– Ratkaisuhetket liittyvät varmaan siihen kumpi pystyy pelaamaan omaa peliään paremmin ja tunnollisemmin. Se joukkue on vahvoilla, kumpi luottaa omaan rakenteeseen ja liikkuu pelissä paremmin. Kyseessä on meille kolmas peli neljään päivään ja sen vuoksi liike korostuu, Juha-Pekka Hytönen linjaa.

– Olennaista on myös se, kuinka järkevä on kiekon kanssa. Mitään ei pidä antaa ilmaiseksi ja täytyy pitää huoli, että vastustaja joutuu tekemään koko ajan töitä paikan eteen. Se on yleensä aika uuvuttavaa ja rankkaa. Jos toinen alkaa saada ilmaisia paikkoja tai liikaa ylivoimaa, niin siitä saa monesti momentumia ja maaleja. Täytyy olla kärsivällinen ja järkevä, JYP-kippari päättää.

 

Ässät-JYP lauantaina 22. syyskuuta Porin Isomäki Areenalla alkaen kello 17.