JYP reissaa KooKoon vieraaksi – “Omat virheet pois”

Liigaviikko jatkuu JYPin osalta lauantaina Kouvolassa, jossa käytävässä vieraskamppailussa asettuu vastaan KooKoo. Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on kaksi pistettä hurrikaanipaitojen hyväksi.

– Tähän asti aika lailla kaikki pelit ovat olleet vauhdikasta pelaamista ja tälläkin kertaa luvassa on varmasti vauhdikas ottelu. Saadaan vääntää varmasti ihan kunnolla, JYP-puolustaja Anttoni Honka ennakoi KooKoo-väännön alla.

– Meidän täytyy saada omat virheet pois ja uskaltaa pelata koko 60 minuuttia, Honka jatkaa.

JYP käynnisti tämän kiekkoviikon perjantaina TPS-kotiottelulla, josta voittajaksi selviytyi lopulta turkulaisryhmä 4-2-lukemin. Jyväskyläläissikermä johti mittelöä kahden erän jälkeen vielä 2-1, mutta turkulaisvieraat pokkasivat sarjapisteet tililleen lopulta väkevän päätöserän ansiosta. Jyväskyläläismaaleista taistossa vastasivat Robert Rooba ja Juha-Pekka Hytönen.

Tällä hetkellä JYP majailee sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen Lauri Merikiven suojatit ovat saalistaneet tililleen kolme voittoa ja kärsineet kolme tappiota. Hurrikaanijengin sisäisen pistepörssin kolme tehokkainta pistenikkaria ovat Éric Perrin (3+1), Juha-Pekka Hytönen ja Jarkko Immonen (2+2).

JYP-puolustaja Anttoni Honka odottaa KooKoo-ottelusta vauhdikasta vääntöä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Heillä tuntuu olevan hyvä meininki”

Sarjataulukon 11. sijalla seilaava kouvolalaisryhmittymä on toistaiseksi vienyt nimiinsä kuudesta väännöstään kaksi kamppailua, joista molemmat on kirjattu tilastoihin KooKoon kotikaukalossa. Tuomas Tuokkolan sotureiden alkukauden tehokkaimpina pelimiehinä ovat häärineet Malte Strömvall (4+5) ja Miikka Pitkänen (5+3). Kuluvalla viikolla KooKoo pelasi keskiviikkona Helsingin IFK:ta vastaan vierasottelun, joka päättyi helsinkiläisnipun 4-2-voittoon.

– Katsoin KooKoon edellistä peliä ja sen perusteella joukkue vaikutti aika vauhdikkaalta. Heillä tuntuu olevan hyvä meininki pelissä ja uskon vastaan tulevan vahvan kotijoukkueen, hurrikaanilupaus paaluttaa.

Viime sesongin päätteeksi KooKoon jätti noin kymmenisen pelaajaa (muun muassa Patrick Björkstrand, Henrik Koivisto, Siim Liivik ja Jyri Niemi). Kouvolalaismiehistöä täksi kaudeksi vahvistaneista pelaajista sen sijaan esille nostettakoon Alexander Bonsaksen, Juha-Pekka Haataja, Erik Karlsson ja Kimi Koivisto.

– Sen verran tiedän KooKoosta, että siellä valmentaa KeuPan viime kauden koutsi (Mikko Heiskanen). Heiltä löytyy jonkin verran myös kokeneita pelaajia, Anttoni Honka linjaa lopuksi.

KooKoo-JYP lauantaina 29. syyskuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen kello 16.