JYPin pelit jatkuvat Tampereella – ”Ilves on meille hyvä mittari”

JYP jatkaa liigakauttaan lauantaina Tampereella, jossa käytävässä vieraskoitoksessa vastaan luistelee Ilves. Hurrikaanisikermä reissaa kauden ensimmäiseen vieraspeliin kiekkosesongin avausvoitto mielessään.

– Vastaan tulee nuori ja hyvin liikkuva joukkue. Ilves on meille hyvä mittari, JYP-puolustaja Mikko Kuukka linjaa kauden ensimmäisen vierasreissun alla.

JYP käynnisti Liigan perjantaina Helsingin IFK:ta vastaan pelatulla kotiottelulla, joka näytti jo menevän kahden maalin johtoasemassa kamppailun päätösminuuteille suunnanneille isännille. Helsinkiläisvieraat kuitenkin räppäsivät 50 sekunnissa kaksi maalia ja nousivat voittoon lopulta jatkoajalla 4-3-lukemin.

– Kehitämme edelleen omaa peliämme. Otetaan IFK-pelin kahdesta ensimmäisestä erästä hyvät asiat mukaan ja haetaan voitto Tampereelta.

– Meidän täytyy keskittyä tekemään omia asioita hyvin, niin peli kääntyy varmasti meille.

Mikko Kuukan mukaan JYPin täytyy keskittyä tekemään omia asioita hyvin (Kuva: Jiri Halttunen).

“Ilves tulee peliin hyvällä itseluottamuksella”

Tampereen Ilves käynnisti sarjakautensa perjantaina Tapparaa vastaan pelatulla paikallisväännöllä, joka tilastoitiin lopulta Ilveksen 2-1-voittoon. Tupsukorvien maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Rautiainen ja Juho Liuksiala.

– Lauantain ottelu on Ilveksen kotiavaus ja he saavat peliin varmasti hyvän boostin voitettuaan kauden avauspelinsä. Tampereen paikallispelit eivät kuitenkaan ole viime vuosina tainneet hirveästi Ilvekselle kääntyä.

– Ilves tulee peliin varmasti hyvällä itseluottamuksella ja kovaa. Siihen meidän pitää olla valmiita.

Karri Kiven luotsaamasta Ilves-nipusta poistui viime kauden päätteeksi kaikkiaan kymmenen pelaajaa. Poislähtijöiden joukossa olivat muun muassa Sami Sandell, Ville Meskanen, Otto Koivula ja Tapio Laakso, joista jokainen sijoittui tamperelaisryhmittymän kuuden parhaan pistemiehen joukkoon. Tulijoiden puolella suurinta vastuuta kantavat Juha Leimu, Jerry Ahtola ja Mike Halmo.

Ilveksen juniorijoukkueissa kiekko-oppinsa saanut ja sittemmin myös tupsukorvien liigamiehistössä pelanneelle Mikko Kuukalle pelaaminen Hakametsän jäällä on spesiaalijuttu.

– Sylivauvasta saakka on tullut istuttua siellä katsomossa ja pelattua Ilveksen eri ikäluokan joukkueissa. Se on aina hieno tunne mennä Hakametsään pelaamaan ja totta kai siitä tulee itselle tietynlainen ekstralataus peliin.

– Vaikka koko Ilveksen joukkue ja organisaatio on muuttunut omista peliajoista, niin omat vanhemmat ja tutut löytyvät edelleen katsomosta.

JYPin kokoonpanossa nähdään perjantaisen IFK-pelin jäljiltä muutamia muutoksia. Keuruun Pallon Mestis-miehistöä tällä hetkellä edustava Olli Aitola on lainalla kasvattajaseuransa kokoonpanossa Ilves-ottelussa. JYPin toipilasosastoa sen sijaan miehittävät päivästä päivään pelikunnon puolesta tarkkailussa olevat Alex Lindroos ja Roni Allén. Alustavien arvioiden mukaan joitakin viikkoja kokoonpanosta sen sijaan ovat sivussa Mikko Kalteva, Henri Kanninen ja Markus Jokinen. Olkapääleikkauksesta toipuvan Mikko Mäenpään paluuta tositoimiin saadaan näillä näkymin odotella ainakin vuodenvaihteen tienoille saakka.

Ilves-JYP lauantaina 15. syyskuuta Hakametsän jäähallissa alkaen kello 17.