JYP ja Tappara iskevät vastakkain – “Tarvitsemme pelaamiseen malttia ja tasapainoa”

JYP päättää kolmen ottelun viikkonsa lauantaina LähiTapiola Areenalla, jossa vastaan luistelee Tampereen Tappara. Molemmat joukkueet ovat startanneet kauteen hivenen yskähdellen ja tätä taustaa vasten luvassa lieneekin hyvin mielenkiintoinen kamppailu sarjapisteistä.

– Meillä on ollut peleissä nihkeää, mutta ilmeisesti niin on ollut myös Tapparalla. Vauhdikasta peliä ei välttämättä ole luvassa, mutta vääntö- ja kamppailupeliä senkin edestä, JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen ennakoi lauantai-taiston kynnyksellä.

Sarjataulukossa kymmenennellä sijalla majaileva JYP on pelannut kuluvalla viikolla kaksi vierasottelua. Tiistaina kaatui Mikkelin Jukurit voittolaukausten jälkeen 3-2-lukemin, kun puolestaan torstaina Rauman Lukko oli kotijäällään vahvempi maalein 5-3.

– Pelit noudattivat oikeastaan samaa kaavaa, kuin mitä kausi on tähän mennessä ollut. Pelaaminen on hetkittäin kunnossa, mutta balanssia ei ole vielä löytynyt. Tarvitsemme pelaamiseen vielä enemmän malttia ja tasapainoa.

Kuluneella viikolla JYP on saanut karsittua turhat jäähyt otteistaan pois, joskin samaan aikaan vastustajalle ei ole kyetty aiheuttamaan riittävästi jäähyminuutteja ajatellen pelin ratkaisuvaiheita.

– Meidän tulisi kyetä haastamaan vastustajaa enemmän hyökkäysalueella, jotta he joutuisivat ottamaan jäähyjä. Se on ehkä myös kuvastanut meidän peliä isommassa kuvassa. Haastamiset vastustajan maalinedustalla ovat olleet myös vähissä, kun olemme tyytyneet kulmissa pyörimiseen.

Kokenut JYP-sentteri johtaa tällä hetkellä JYPin sisäistä pistepörssiä tehoin 4+5. Hurrikaanisikermän ykkösketjun keskellä viillettävän kiekkoilijan vierellä pelaajat ovat ajoittain vaihtuneet, mutta miehen omaan pelaamiseen sillä ei kuitenkaan tunnu olleen vaikutusta.

– Totta kai olisi helpompaa pelata samojen ketjukavereiden kanssa, mutta ainahan niitä loukkaantumisia tulee. Omaan pelaamiseen se ei kuitenkaan ole vaikuttanut. Vierellä on ollut koko ajan hyviä äijiä, joten siinä ei ole ollut ongelmia.

– Joukkueena meillä on tappioita vähän liikaa, joten tähän tilanteeseen ei kukaan voi olla tyytyväinen. Parannettavaa on ja pikkuhiljaa pitäisi alkaa voittaa pelejä.

Jarkko Immonen ennakoi lauantai-illalle vääntöä ja kamppailua (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tappara puolustaa keskialuetta hyvin”

Tapparan liigakausi ei ole sekään käynnistänyt kovinkaan kaksisesti. Sarjan 13. sijalla majaileva tamperelaisnippu on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kolme koitosta. Kuluneella viikolla Tapparan tilastoihin on kirjattu Kärpät-tappio (2-4) ja Sport-voitto (3-2 ja).

– Vaikkei Tapparan kausi ole lähtenyt varmastikaan odotusten mukaisesti käyntiin, niin siltä he pelaavat aina vahvaa kiekkoa. Lauantaina nähdään kenties vähämaalinen peli, jossa tarjoillaan vahvaa puolustuspeliä.

Viime kauden jälkeen tamperelaisrivistöstä poistui liuta pelaajia, joista nimekkäimpinä mainittakoon Dominik Hrachovina, Niko MikkolaMikko Lehtonen, Aleksi Salonen, Jukka Peltola, Sebastian Repo ja Teemu Nurmi. Joukkuetta vahvistamaan saapuivat muiden muassa Niklas Bäckström, Tuukka Mäntylä, Antti Erkinjuntti ja Jarkko Malinen.

– Tappara puolustaa keskialuetta hyvin ja osaa myös tukkia sen nopeasti. Meidän täytyy kääntää peliä nopeasti, etteivät he pääsisi asettumaan siihen asetelmaan. Yritetään päästä nopeasti heidän puolustusalueelle ja saada hyökkäyksiin enemmän aikaa.

JYP-Tappara lauantaina 6. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!