JYP matkaa TPS:n vieraaksi – ”Meidän on heittäydyttävä täysillä peliin”

JYP pyrkii palaamaan takaisin voittojen tielle lauantaina, kun vierasjäällä vastaan asettuu Turun Palloseura. Oman pelinsä kanssa painiskelevalle hurrikaaniryhmittymälle sarjapisteet olisivat enemmän kuin tervetulleita.

Vastaan asettuu hyvä kotijoukkue ja luvassa on varmasti kova peli. Meidän kannalta isoin juttu on se, että päästään samalle kartalle siinä mitä ollaan tekemässä, JYP-luotsi Lauri Merikivi toteaa.

JYP käynnisti kiekkoviikkonsa tiistaina katkeralla CHL-tappiolla, kun sveitsiläisseura HC Lugano eteni eurosarjan jatkomittelöihin 1-0-vierasvoiton myötä. Liiga jatkui jyväskyläläissikermän osalta puolestaan perjantaina viikon toisessa kotikamppailussa, jossa vastassa ollut Kouvolan KooKoo ryösti sarjapisteet matkaansa 4-3-vierasvoitollaan. JYP-maaleista ottelussa vastasivat Jerry Turkulainen, Jani Tuppurainenja Joonas Viinikainen.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran syyskuun loppupuolella Jyväskylässä, josta TPS saalisti täyden pistepotin matkaansa 4-2-vierasvoiton ansiosta. Hurrikaanijengi johti tuota ottelua kahden erän jälkeen 2-1-lukemin, mutta turkulaisnippu nousi lopulta voittoon iskemällä viimeisen kahdeksan minuutin aikana laatan kolmesti JYP-rysään.

– Se peli oli kuin meidän kausi pienoiskoossa. Ensimmäinen erä oli kohtuullinen ja toinen erä vahva, mutta kolmannessa oltiin sitten jossain muualla kuin kaukalossa. Lauantaina meillä on paikka kuitata se ottelu.

TPS juhli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP lähtee lauantaimittelöön neljän tappiopelin putkessa (KooKoo, HC Lugano, SaiPa, Kärpät) ja varmaa on ainakin se, ettei vastus ainakaan helpotu viimeksi kohdatuista joukkueista. TPS majailee parhaillaan sarjataulukon toisella sijalla, johon sen oikeuttaa 13:sta pelatusta koitoksesta kerätyt 26 pistettä. Kuluneen viikon turkulaismiehistö käynnisti perjantaina vieraskaukalossa, jossa kellistyi Lahden Pelicans 2-4-lukemin. TPS:n tehomiehinä ottelussa kunnostautuivat Oula Palve (1+2) ja Ilkka Heikkinen (0+3).

– Meidän on heittäydyttävä täysillä omana itsenämme peliin ja luottaa vierustoveriin. Siinä meillä on riittävästi hommaa.

Jyväskyläläisnippu on hakenut peliään läpi kauden, eikä 13:sta mittelöstä kerätyt viisi voittoa taatusti lämmitä ketään hurrikaaniorganisaatiossa. Sanomattakin on selvää, että otteiden kaukalossa on parannuttava mahdollisimman pian, kun ajatellaan kautta isommassa kuvassa eteenpäin. Tämän kauden kuudesta reissupelistä JYP on jäänyt pisteittä ainoastaan kahdessa koitoksessa. Tätä taustaa vasten lauantai-ilta saattaa hyvinkin kartuttaa jälleen vierasjoukkueen pistesaraketta viime aikojen mollivoittoisista tuloksista huolimatta.

 

TPS-JYP lauantaina 20. lokakuuta Turun Gatorade Centerissä alkaen kello 16.