JYP metsästää avaimia Lukkoon – ”Työteliäs joukkue, joka karvaa ja prässää kovaa”

JYP avaa liigaviikon torstaina kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi luistelee Rauman Lukko. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on viiden pisteen ero raumalaissikermän hyväksi, joten jyväskyläläismiehistön kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto tekisi tässä tilanteessa isännille todella mannaa.

– Vastaan tulee työteliäs joukkue, joka karvaa ja prässää kovaa. Lukolta löytyy riveistään paljon luisteluvoimaisia jätkiä, JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen toteaa Lukko-koitoksen kynnyksellä.

– Meidän täytyy tehdä enemmän töitä kuin vastustaja ja luistella heitä enemmän. Silloin annetaan itsellemme mahdollisuus voittaa, Hytönen jatkaa.

JYP lähtee uuteen viikkoon neljän perättäisen tappion saattelemana (TPS, KooKoo, SaiPa, Kärpät). Hurrikaanipoppoo on saanut huilata koko alkuviikon, mikä on tehnyt hyvää viime viikkoina tiukkaa ohjelmaa läpikäyneelle joukkueelle.

– Pari viime viikkoa olivat aika rapsakoita reissaamisen ja kaiken muun vuoksi, joten oli hyvä päästä välillä pelkästään treenaamaan. Joukkueen ilme on ollut tuloksista huolimatta pukukopissa positiivinen ja nyt se ilme täytyy saada myös kentälle omaan tekemiseen.

Liigan toiseksi viimeisellä sijalla majaileva jyväskyläläisryhmittymä on voittanut sesongin 14:sta pelistään tähän mennessä ainoastaan viisi kamppailua. Kolmen pisteen kotivoitot ovat tyystin karttaneet JYPiä, mutta torstai-ilta tuo jälleen uuden mahdollisuuden laittaa tuo tilasto uusiksi.

Totta kai asiat olisivat paremmin, jos oltaisiin voitettu jokainen peli. Tunnelma joukkueessa on kuitenkin ollut sopivan rento. Toisaalta silloin kun ollaan asialla, niin silloin tehdään asiat tosissaan. Täytyy keskittyä omaan tekemiseen ja niihin asioihin, joihin voidaan tässä hetkessä vaikuttaa.

– Menneisiin tuloksiin ei enää voida vaikuttaa, eikä tietyllä tapaa voida myöskään mennä liikaa tulevaisuuden tuloksiin. Meidän tulee nyt vaan keskittyä siihen mitä me ollaan ja miten me tehdään asiat. Sitä kautta se tuloskin tulee ulos.

Juha-Pekka Hytönen metsästää joukkueensa kanssa edelleen kolmen pisteen kotivoittoa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Opin ja kasvun alkukausi”

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen nähtiin lokakuun alkupuolella Raumalla, jolloin Lukko oli parempi 5-3-lukemin. JYPin tehomiehinä häärivät tuolloin Éric Perrin (1+1), Juha-Pekka Hytönen (0+2) ja Jarkko Immonen (0+2).

– Annettiin tuolloin vastustajalle liikaa helppoja maaleja. Tällä kertaa meidän on saatava puolustuspeli sille tasolle millä se on ollut viime peleissä. Omiin on mennyt vain muutama maali ja hyökkäyspäässä ollaan luotu maalipaikkoja. Erikoistilannepeli on varmasti myös isossa osassa. Sillä osa-alueella täytyy olla vastustajaa parempi, niin se helpottaa pelin voittamista.

Lukon alkukausi ei sekään ole sujunut kovinkaan kummoisesti. 15:stä pelatusta väännöstä sarjassa 11. sijalla majailevat Pekka Virran suojatit ovat onnistuneet voittamaan kuusi mittelöä. Torstai-iltana vastakkain asettuvat siis kaksi kiekkonippua, jotka ovat alkukauden ajan tuskailleet puolin ja toisin omien peliesitystensä kanssa.

– Ehkä se tuo mukanaan lisää nöyryyttä. Monesti joutuu ottamaan muutaman askeleen taaksepäin, kun ei tulekaan koko ajan helppoja pelejä. Lähes jokaiselle joukkueelle tulee jossain vaiheessa huonompia hetkiä. Ne ovat oikeastaan niitä parhaita hetkiä oppia, tarkastella sitä ryhmää ja jokaisen omaa itseään.

Silloin kun pelit menevät hyvin, niin se meno ei välttämättä pysähdy mihinkään. Vaikeudet sen sijaan opettavat ja kasvattavat. Toivottavasti tämä on meille se opin ja kasvun alkukausi, minkä jälkeen matka jatkuu valoisimmissa merkeissä.

JYP-Lukko torstaina 25. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!