JYP mittaa Jukureiden kotivireen – “Uskon, että tulee vauhdikas peli”

JYP käynnistää kolmen ottelun kiekkoviikon tiistaina Mikkelissä, jossa luistelee vastaan Jukurit. Kiekkonippujen sesongin toisessa yhteenotossa isännät tavoittelevat kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun taas vierasmiehistö pyrkii palaamaan takaisin voittojen tielle.

– Kuten Jyväskylässä pelatussa kauden ensimmäisessä yhteenotossa nähtiin, niin Jukurit on tosi tiiviisti ja kurinalaisesti puolustava joukkue. Meillä on oman hyökkäyspelin kanssa kova työ, että pystytään iskemään siihen. Uskon, että tulee vauhdikas peli, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi paaluttaa tiistain kamppailun kynnyksellä.

– Meillä on ollut paljon maalin pelejä, joissa ovat korostuneet erikoistilanteet, jäähymäärät ja se miten pystytään puolustamaan oman maalin edustaa. Ratkaisevassa roolissa on myös se, miten päästään Jukureiden maalin eteen. Viimeksi ei päästy, mutta tällä kertaa sinne pitää päästä, Merikivi jatkaa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin vajaat pari viikkoa sitten, kun Jyväskylässä voittoon ylsi Jukurit 4-1-lukemin. Mikkeliläismiehistön voiton takuumiehinä tuolloin kunnostautuivat kahdesti maalannut Teemu Suhonen, sekä kertaalleen osuneet Henri Nikkanen ja Teemu Henritius. Jyväskyläläisosuma kirjattiin Jerry Turkulaisen nimiin.

– Jukurit pääsi pelaamaan meitä vastaan omilla vahvuuksillaan. He puolustivat ja käänsivät peliä tosi nopeasti omista riistoista. Meidän hyökkäyspelaaminen oli edellisessä kohtaamisessamme vähän hidasta ja sitä me pyritään illan ottelussa parantamaan.

Liigassa yhdeksännellä sijalla majaileva Jukurit on pelannut seitsemän ottelua, joista Pekka Kangasalustan suojatit ovat voittaneet kolme mittelöä. Viime viikon kolmesta kamppailustaan Jukurit onnistui voittamaan yhden (Pelicans).

Lauri Merikivi suojatteineen matkustaa Mikkeliin tähtäimessään kauden ensimmäinen voitto Jukureista (Kuva: Jiri Halttunen).

”Hyökkäämisen suhteen menty oikeaan suuntaan”

JYP lähtee tiistain taistoon allaan tappiot TPS:lle (2-4) ja KooKoolle (3-4). Sarjataulukossa 11. sijaa miehittävä hurrikaaninippu on voittanut Jukureiden tavoin kauden seitsemästä pelistään kolme mittelöä.

– TPS-pelissä pystyttiin kaksi erää kiihdyttämään vauhtia ja toisessa erässä pelattiin kenties yksi kauden parasta eristämme. Kolmannessa erässä TPS paransi peliään ja annoimme heille metrin liikaa tilaa. Taitavat pelaajat pystyivät käyttämään tilan hyödykseen.KooKoo-ottelu puolestaan oli jäähyjen vuoksi vähän rikkonainen, mutta positiivista oli kolmannessa erässä tehty rytminmuutos. Päästiin peliin vielä mukaan, mutta sitten meille tuli harmittava puolustusvirhe loppuun.

– Viime viikon pelejä ajatellen meillä on parannettavaa oman alueen puolustuspelaamisen kanssa ja siinä, miten toimitaan maalinedustilanteissa. Toki matkaan tarttui myös paljon hyviäkin asioita ja esimerkiksi hyökkäämisen suhteen ollaan menty oikeaan suuntaan.

Hurrikaanimiehistö luisteluttaa tiistaina kaukaloon loukkaantumisesta toipuneen Markus Jokisen, sekä viime viikolla joukkueen vahvuuteen liittyneen Julius Nättisen.

– Jokisen paluu tuo meille tiettyä räväkkyyttä. ”Mare” on moraalipelaaja, joka tekee kovasti hommia ja on varmasti iso apu, kun mietitään vastustajan maalille menemistä.

– Nättisellä puolestaan on edessä ensimmäinen peli joukkueessa ja ylipäänsä ensimmäinen sarjapeli pitkään aikaan. Hänelle on varmasti iso juttu päästä pelitempoon kiinni ja joukkueen toimintaan mukaan. Olemme ”Jullen” kanssa kärsivällisiä, sillä meillä ei ole hänen kanssaan mihinkään kiire.

Jukurit-JYP tiistaina 2. lokakuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen kello 18.30.