Liiga jatkuu kotikaukalossa – ”Kärpät asettaa luistelun vaatimustason korkealle”

JYP jatkaa liigapelejään torstaina LähiTapiola Areenalla, johon vieraaksi saapuu Oulun Kärpät. Joukkueiden kauden avauskohtaaminen tarjonnee kiekkokansalle jännittäviä ja mielenkiintoisia vaiheita kahden eri tilanteessa olevan joukkueen välillä.

– Varmasti tulee vauhdikas ja kovatasoinen lätkäpeli. Se on pomminvarma asia, että Kärpät asettaa luistelun vaatimustason korkealle, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi ennakoi illan taiston alla.

Kymmenen pelatun kierroksen jälkeen JYP miehittää sarjataulukon 11:ttä sijaa. Viisi voittoa ja viisi tappiota ovat tuoneet hurrikaaniryhmittymälle 13 sarjapistettä. Edellisen kerran JYP oli tositoimissa tiistaina CHL-pelien merkeissä, kun Sveitsissä käydyssä koitoksessa HC Lugano oli vahvempi 2-0-lukemin.

Kolmen päivän reissun alkuviikosta tehnyt JYP saa torstaina laittaa parastaan, mikäli se mielii tosissaan taistella voitosta. Pelaajiston tulee olla valmiita taisteluun heti avaussekunneista lähtien, sillä Kärpät ei taatusti tule antamaan kaukalossa mitään ilmaiseksi.

– Totta kai matkustaminen tuo aina omat lisähaasteensa, mutta se kuuluu tähän hommaan. Kaikki sen tietävät, eikä siitä tarvitse tehdä sen isompaa numeroa. Olemme valmistautuneet tähän iltaan normaalisti ja lataamme otteluun kaikki mitä löytyy. Olennaisinta on se, miten ollaan tässä hetkessä kiinni.

Lauri Merikiven luotsaama JYP pyrkii torstai-iltana katkaisemaan Kärppien voittokulun (Kuva: Jiri Halttunen).

”Haaste on iso, mutta se sopii meille hyvin”

Kärpät miehittää parhaillaan Liigan piikkipaikkaa, johon joukkueen oikeuttaa kymmenestä pelatusta väännöstä kasatut 23 pistettä (kahdeksan voittoa – kaksi tappiota). Oululaisnippu voitti viime viikolla kaikki pelaamansa kolme ottelua (Ässät, Tappara, Pelicans) ja Jyväskylään Kärpät saapuu kuuden ottelun voittoputkessa.

– Kärpät on laadukas huippujoukkue. Haaste on iso, mutta se sopii meille hyvin tähän tilanteeseen. Tässä on ollut hyviä ja huonoja hetkiä, mutta nyt saadaan paras mahdollinen mittari vastaan. Meidän pitää onnistua hyvin, jos meinataan Kärpät voittaa.

Hallitsevan Suomen mestarin riveistä poistuivat viime kauden päätteeksi muun muassa Miika Koivisto, Charles Bertrand, Julius Junttila, Mikael Ruohomaa, Saku Mäenalanen ja Kristian Vesalainen. Tulijapuolella joukkuetta vahvistamaan saapuivat muiden muassa Atte Ohtamaa, Aleksi Heponiemi, Michal Kristof, Jasper Lindsten ja Mika Pyörälä.

Mikko Mannerin suojatit ovat toistaiseksi päästäneet vähiten takaiskuja koko Liigassa. Oululaispuolustus on ottanut kymmenessä kamppailussa osakseen ainoastaan 14 takaiskua ja odotettavissa on, ettei JYPillekään ole tarjolla helppoa tietä kärppäveräjälle.

– Lääkkeet oululaispuolustuksen läpäisemiseen ovat olemassa. Kärppien hyvyys tulee pelinopeudesta ja siitä, että he hyökkäävät laadukkaasti. Tämän seurauksena he pääsevät myös puolustamaan nopeasti. Kärppien pelissä on paljon samoja periaatteita mitä Luganolla oli.

– Meidän täytyy kyetä hidastamaan Kärppien hyökkäämistä ja rikkoa heidän rytmiä. Sitä kautta yritetään saada itsellemme riistopaikkoja.

JYP-Kärpät torstaina 11. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!