Perjantain vieraana KooKoo – ”Maalin edustalle lisää raivoa”

JYP jatkaa liigakauttaan perjantaina kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi luistelee Kouvolan KooKoo. Joukkueet majailevat sarjataulukon häntäpäässä peräkkäisillä sijoilla, joten molemmille taatusti kelpaisivat jaossa olevat sarjapisteet.

Viime peleissä ollaan oltu hyvällä linjalla, mutta tulos on jäänyt vielä piippuun. Maalin edustalle täytyy saada lisää raivoa, että saadaan ratkottua pelejä eduksemme. ”Nollanollalla” on huono voittaa pelejä, JYP-hyökkääjä Janne Kolehmainen paaluttaa KooKoo-koitoksen kynnyksellä.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensi kerran syyskuun lopulla, jolloin KooKoo vei kotijäällään voiton 4-3-lukemin. Kouvolalaisryhmittymän pisteahneimpana kiekkoilijana hääri tuolloin Erik Karlsson (1+2). Jyväskyläläismiehistön tehomiehinä kunnostautuivat puolestaan Jarkko Immonen (2+1), Jani Tuppurainen (0+2) ja Juha-Pekka Hytönen (1+0).

– Se oli aika hawaijikiekkoa. Mentiin päästä päähän, pelattiin vähän miten sattuu ja tehtiin typeriä virheitä omassa päässä. Nyt on kuitenkin saatu puolustuspäästä karsittua virheitä vähemmälle.

Lauri Merikivi miehistöineen metsästää perjantaina tämän kauden ensimmäistä kolmen pisteen kotivoittoa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Vauhtia tulee varmasti olemaan”

Kuluvan kiekkoviikon JYP avasi tiistaina Champions Hockey League-koitoksella, kun Jyväskylässä käydyssä kamppailussa vastassa oli HC Lugano. Ottelun panoksena oli pääsy CHL:n jatkopeleihin ja kun sveitsiläisseura nipisti lopulta 1-0-vierasvoiton tililleen, tiesi se samalla JYPin eurotaipaleen päätöstä tämän kauden osalta.

– Putoaminen oli meille tosi iso pettymys. Olisi totta kai haluttu päästä pudotuspeleihin puolustamaan mestaruutta, mutta se pitää nyt unohtaa. Keskitytään jatkossa liigapeleihin ja toivotaan, että joku muu suomalaisjoukkue pääsee CHL:ssä pitkälle.

KooKoo on aloittanut sarjakauden JYPin tavoin nihkeiden otteiden saattelemana. 13:sta pelaamastaan ottelusta Tuomas Tuokkolan suojatit ovat onnistuneet keräämään ainoastaan neljä voittoa. Tämän viikon kouvolalaissikermä käynnisti keskiviikkona 4-3-kotivoitolla Tampereen Ilveksestä. Isäntien maalintekijöinä kunnostautuivat Juha-Pekka HaatajaMiikka Pitkänen, Kalle Valtola ja Malte Strömwall.

Jyväskylään KooKoo saapuu tähtäimessään tämän kauden ensimmäinen vierasvoitto, sillä kuudesta reissupelistään kouvolalaisjoukkue on hävinnyt toistaiseksi jokaisen.

– KooKoo yrittää varmasti paineistaa kovaa ja pelaa tiivistä viisikkopeliä. Meidän on kuitenkin turha miettiä vastustajaa tällä hetkellä, sillä olennaisempaa on keskittyä omaan tekemiseen. Vauhtia pelissä tulee varmasti olemaan.

JYP-KooKoo perjantaina 19. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!