Tähtäimessä SaiPan päänahka – ”Joudutaan kaivamaan paras irti”

JYP päättää kolmen kamppailun kiekkoviikkonsa lauantaina vierasjäällä, kun Lappeenrannassa vastaan luistelee pirteästi kauteen startannut SaiPa. Kisapuisto on tällä kaudella ollut vierasjoukkueille toistaiseksi ylitsepääsemätön paikka, mutta JYP lähtee reissuun aikomuksenaan laittaa tämä tilasto uusiksi.

– Lappeenranta ei ole helppo paikka pelata. Joudutaan varmasti kaivamaan itsestämme paras irti, jos halutaan peli voittaa, JYP-hyökkääjä Robert Rooba ennakoi illan koitoksen kynnyksellä.

Sarjataulukon neljättä sijaa miehittävä SaiPa on voittanut kauden kymmenestä ottelustaan seitsemän vääntöä. Kaikki neljä kotipeliään tähän mennessä voittanut lappeenrantalaismiehistö oli edellisen kerran tulessa keskiviikkona, jolloin vieraskaukalossa kaatui Kuopion KalPa voittolaukausten jälkeen 4-3-lukemin.

– Vastassa on hyvä kotijoukkue, hyvä kotiyleisö ja lauantai-ilta. Se varmasti sytyttää SaiPan ja totta kai meilläkin on kovat näyttöhalut, neljä osumaa tällä kaudella viimeistellyt hurrikaanilaituri toteaa.

Lappeenrantalaisryhmittymä sai vahvistusta tämän kauden joukkueeseen vajaan kahden kentällisen verran. Uusina niminä joukkueeseen liittyivät muun muassa Erik Autio, Robin Salo, Tyler Morley ja Emil Oksanen. Tuoreimpana pelaajana joukkueeseen liittyi kanadalaispuolustaja Brenden Kichton. Viime sesongin päätteeksi lähtijöitä oli tukuittain, joista mainittakoon Jussi Markkanen, Brett Carson, Urho Vaakanainen, Lasse Lappalainen, Lauri Taipalus, Per Savilahti-Nagander, Curtis Hamilton ja Kim Strömberg.

– SaiPa on hyvä, nuori ja nälkäinen joukkue. SaiPalla on riveissään näyttöhaluisia ulkomaalaisvahvistuksia ja nuoria suomalaispelaajia. He pelaavat railakasta hyökkäyspeliä ja ovat koko ajan aktiivisia.

Robert Rooba kaipaa maalintekoon lisää raivoa ja päättäväisyyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Maalintekoon raivoa ja päättäväisyyttä”

JYP on pelannut tällä viikolla kaksi mittelöä, jotka molemmat ovat päättyneet hurrikaanisikermän tappioihin. Tiistaisessa CHL-koitoksessa HC Lugano oli vahvempi (2-0) ja torstaina Oulun Kärpät jätti JYPin nollille (1-0). Tappioista huolimatta Lauri Merikiven suojattien esitykset tällä viikolla ovat olleet erittäin positiivisia, joskin ilman maaleja jääkiekkopelejä ei koskaan voiteta.

– Niin jännältä kuin se kuulostaakin, niin tuloksista huolimatta ollaan pelattu tämän kauden parasta JYPiä. Jos puhutaan yleisesti pelistä, niin se on ollut todella hyvätasoista ja olemme tehneet juuri niitä asioita mitä pitääkin.

– Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli ja jos et itse tee yhtään maalia, niin silloin et pysty pelejä voittamaan. Maalintekoon on saatava raivoa ja päättäväisyyttä.

Tappiollisista tuloksista huolimatta Robert Rooba alleviivaa, että joukkueen tulee ennen kaikkea pitää kiinni viime aikojen hyvästä meiningistä. Otteet kaukalossa ovat menneet parempaan suuntaan, vaikkei se tulostaululla vielä olekaan konkretisoitunut voittojen muodossa.

– Ollaan oikealla tiellä ja nyt täytyy vaan uskoa vahvemmin omaan tekemiseen. Meidän on pysyttävä kiinni siinä missä ollaan oltu ja tehdä peliin pieniä viilauksia, niin hyvä tulee.

SaiPa-JYP lauantaina 13. lokakuuta Lappeenrannan Kisapuistossa alkaen kello 17.