Vierasväännöt jatkuvat Raumalla – ”Vastassa kokenut ammattilaisten joukkue”

JYPin kuluvan viikon toinen vierasreissu suuntautuu torstaina Raumalle, jossa luistelee vastaan kauteen alavireisesti startannut Lukko. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on viiden pisteen ero hurrikaanisikermän hyväksi.

Ennakkoon odotettavissa on varmasti kova peli. Vastassa on kokenut ammattilaisten joukkue, aivan kuten mekin ollaan. Luvassa on varmasti kovaa menoa, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi linjaa Lukko-ottelun alla.

Lukon kausi ei ole lähtenyt käyntiin onnellisten tähtien alla, sillä tällä hetkellä raumalaismiehistö majailee Liigan toiseksi viimeisellä sijalla. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta Pekka Virran suojatit ovat onnistuneet voittamaan ainoastaan kaksi mittelöä (Sport, Tappara). Edellisen kerran Lukko oli tositoimissa viime lauantaina, jolloin Oulun Kärpät oli kotikaukalossaan parempi 6-2-lukemin.

– Lukko puolustaa tosi kärsivällisesti ja tiiviisti. Meidän pitää pystyä jatkamaan samaa peliä, johon Mikkelissä päästiin. Pyritään nopeisiin hyökkäyksiin ja sitä kautta virtauksen hallintaan.

– Pitkässä pelaamattomuudessa on aina kaksi puolta. Lukko on levännyt ja pystynyt harjoittelemaan hyvin ennen tätä iltaa, kun taas meillä ehkä on parempi pelituntuma päällä. Vaikea sanoa kummalle tilanne on eduksi, mutta tämä asetelma käy meille hyvin.

Viime kauden jälkeen raumalaisrivistöstä poistui reilun tusinan verran kiekkoilijoita. Lähtijöiden joukossa olivat muun muassa Peter Tiivola, Teemu Ramstedt, Juho Keränen, Johan Motin, Jyri Marttinen ja Kaapo Kähkönen. Aukkoja paikkaamaan hankittiin muiden muassa Oskari Setänen, Justin Danforth, Andrew Gordon, Brandon DeFazio, Jakub Krejcik ja Linus Nyman.

JYP hakee hyville vierasotteilleen jatkoa Lukon kustannuksella (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

”Erot ovat äärimmäisen pieniä”

JYP starttasi kolmen ottelun liigaviikkoonsa tiistaina vieraskaukalossa, kun Jukurit kaatui Mikkelissä voittolaukausten jälkeen lopulta 3-2-lukemin. Jyväskyläläisryhmittymän maaleista vastasivat Markus Jokinen ja Juha-Pekka Hytönen, sekä voittomaalin iskenyt David Tomášek.

– Meidän pitää pystyä hyökkäämään, kääntämään peliä ja menemään maalille yhtä kovalla temmolla mitä Jukureita vastaan. Ne ovat niitä asioita, joita toivon näkeväni joukkueen pelaamisessa myös illan ottelussa.

Vierasväännöt ovat olleet JYPille alkukaudesta suosiollisia, sillä neljästä reissutaistosta Lauri Merikiven miehistö on vienyt nimiinsä peräti kolme koitosta. Jukureita vastaan JYP esitti kahdessa ensimmäisessä erässä tehokasta vieraspelaamista, jota jatkamalla myös torstain lopputulos voi hyvinkin olla jyväskyläläismiehistölle suosiollinen.

– Erot joukkueiden välillä ovat äärimmäisen pieniä. Tärkein asia meidän osalta on se, että me ollaan paras mahdollinen me. Sillä päästään jo aika pitkälle.

– Jukurit-ottelussa meille tuomittiin ainoastaan kaksi jäähyminuuttia, joka on oikea suunta. Koitetaan pysyä samalla linjalla myös Lukkoa vastaan.

Lukko-JYP torstaina 4. lokakuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 18.30.