Juhlaottelussa vastassa Ässät – ”Tämä on iso hetki JYPille”

LähiTapiola Areenalla eletään lauantai-iltana historiallisia hetkiä, kun JYP kohtaa 95-vuotisjuhlaottelussaan Porin Ässät. Hurrikaanimiehistö lähtee mittelöön tavoitteenaan jatkaa viime aikojen voitokkaita peliesityksiään.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Molemmat joukkueet pyrkivät ponnistamaan pohjalta ylöspäin ja yrittävät päästä kunnolla vauhtiin. Odotettavissa on intensiivinen peli, jossa varmasti joutuu tekemään kovasti töitä, JYP-hyökkääjä Éric Perrin kiteyttää juhlakoitoksen kynnyksellä.

JYP lähtee otteluun kolmen kamppailun voittoputkessa, joista viimeisimmän jyväskyläläissikermä saalisti perjantaina. Tampereella käydyssä koitoksessa kellistyi kovavireinen Tappara voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2-lukemin. JYP-leirin sankareiksi pelissä nousivat kaksi maalia värkännyt Julius Nättinen ja loistavia torjuntoja maalillaan esittänyt Eetu Laurikainen. Alkukauden tuloksellisesti heikkojen peliesitysten jälkeen hurrikaanitunnelissa näyttäisikin viimein pilkistävän pitkään odotettu valonkajo.

– Jo viime viikolla tunsimme olomme hyväksi. Pelasimme kolme hyvää peliä, joista voitimme kaksi (SaiPa, Ilves). Harjoituksissa ja kaikessa muussakin tekemisessä meno on myös näyttänyt aiempaa paremmalta. Toivotaan, että pystyttäisiin jatkamaan samaa hyvää tunnetta ja esittämään jatkossakin hyvää peliä.

Ässät saapuu Jyväskylään allaan perjantainen vierasvoitto Rauman Lukosta (3-2). Patapaitojen voiton takuumiehenä toimi kaksi maalia raumalaisverkkoon niitannut Sakari Salminen. Viidestä edellisestä liigaväännöstään Ässät on voittanut neljä ottelua (Lukko, HIFK, KalPa, Ilves).

– Otteluun valmistautuessa ja sen aikana me emme voi miettiä liikaa Meidän tulee keskittyä omaan tekemiseen ja omaan valmistautumiseen.

Éric Perrin on valmis kohtaamaan Ässät ja juhlimaan 95-vuotiasta JYPiä (Kuva: Jiri Halttunen).

Tärkeitä sarjapisteitä jaossa

Sarjataulukossa lauantaiset kilpakumppanit majailevat peräkkäisillä sijoilla. JYP reissaa parhaillaan 14. sijalla ja Ässät vastaavasti neljä pistettä perässä liigajumbona. Sanomattakin on selvää, että kumpainenkin joukkue ottaa avosylin vastaan kaikki tässä vaiheessa kautta saalistetut sarjapisteet.

– Molemmat joukkueet ovat olleet alkukaudesta pienessä epätoivossa. Ässät on kokenut viime aikoina muutamia muutoksia ja meidän täytyy olla valmiita vastaamaan heidän peliinsä.

Samaiset joukkueet kohtasivat toisensa myös viisi vuotta sitten samoihin aikoihin, jolloin JYP juhli 90-vuotista taivaltaan. Tuolloin JYP-legenda Ari-Pekka Siekkisen paita jäädytettiin juhlallisin menoin ja illan päätteeksi JYP kukisti Ässät 3-1-lukemin. Yksi kotijoukkueen maalintekijöistä oli tuolloin muuan Éric Perrin.

– Muistan ”Kengän” paidan nostamisen hallin kattoon, mutta siinä oikeastaan kaikki mitä siitä ottelusta muistan, kanadalaishyökkääjä naurahtaa.

– 95 vuotta on pitkä aika ja se on todella iso asia. Kun puhutaan urheilusta, niin historialla on paljon tekemistä asian kanssa. Tästä hetkestä täytyy olla ylpeä, sillä tämä on iso hetki JYPille, Perrin päättää.

 95-vuotisjuhlaottelu JYP-Ässät lauantaina 24. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa juhlimaan JYPin kanssa ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Osta lippusi peliin tästä!