JYP mittaa vieraissa Tapparan – ”Saamme varmasti vastaan sumppua ja trappia”

JYPin kahden liigakamppailun kiekkoviikko polkaistaan käyntiin perjantaina, kun Tampereella vastaan luistelee kovavireinen Tappara. Lokakuun alkupuolella kiekkoiltu joukkueiden kauden avauskohtaaminen kirjattiin voittolaukauskilpailun päätteeksi JYPille 4-3-lukemin.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Pelattiin tuolloin huono avauserä ja Tappara taisi päästä silloin parin maalin karkumatkalle. Parannettiin peliä kuitenkin kahteen jälkimmäiseen erään, eikä vastustajalla ollut siinä vaiheessa enää kunnon paikkoja, JYP-puolustaja Juuso Vainio muistelee lokakuista kohtaamista.

– Käymme tietysti vielä videot läpi ennen perjantain ottelua, mutta meidän on hyvä muistaa mitä voittaminen meiltä tuolloin vaati, Vainio lisää.

Tappara hyökkää tulevaan vääntöön viiden ottelun voittoputkessa ja kun tarkastellaan isompaa kuvaa, niin voidaan todeta kirvesrintojen voittaneen 12:sta edellisestä ottelustaan peräti kymmenen taistoa. Sarjataulukon neljännellä sijalla majailevan tamperelaissikermän jyrän alle viime viikolla jäivät Jukurit, Ilves ja Ässät.

– Tulossa on varmasti erilainen peli mitä olemme viime aikoina pelanneet. Tappara on pelannut viime aikoina hyvin ja saanut koneet käyntiin. Saamme varmasti vastaan ”perustapparaa”, eli sumppua ja keskialueen trappia. Nämä mielessä olemme myös treenanneet tällä viikolla ja saaneet hyviä harjoituksia alle.

Juuso Vainio pitää Tapparaa hyvänä mittarina JYPille (Kuva: Jiri Halttunen).

”Vaatii pirun kovaa duunia”

JYP lähtee perjantain taisteluun allaan kaksi peräkkäistä voittoa viime viikolta. Vierasjäällä kärsityn HPK-tappion (1-2) jälkeen hurrikaaniryhmittymä petrasi otteitaan ja saalisti kahdesti peräjälkeen kotikaukalossaan voitot SaiPasta (4-3 ja) ja Ilveksestä (5-2).

– Kaikki olivat tosi vapautuneita SaiPa-voiton jälkeen ja varsinkin, kun pelattiin vielä Ilvestä vastaan hyvä peli. Saatiin alle aika ehjä 60-minuuttinen ja sen näki, että voitto vapautti joukkuetta. Itsellekin tuli totta kai hyvä fiilis, mutta ei missään nimessä sellainen olo, että jäätäisiin laakereille lepäämään. Tilanne on nyt mikä se on ja voitot vain helpottavat lähtemistä näihin seuraaviin peleihin.

– Me tiedetään jälleen millä tasolla meidän pitää olla, jotta pystytään voittamaan myös kuntopuntarin kärkipään joukkueita. Se vaatii pirun kovaa duunia joka ilta.

Joukkueet lähtevät kauden toiseen yhteenottoonsa täysin erilaisista lähtökohdista, minkä ansiosta pelistä voitaneenkin odottaa hyvin mielenkiintoista koitosta.

– Tappara on hyvä mittari meille ja on hienoa kohdata heidät juuri tässä tilanteessa. Meillä on alla hyvä kokemus edellisestä kohtaamisestamme ja myös aiemmilla kausilla olemme pelanneet hyviä pelejä Tapparaa vastaan, hurrikaanipuolustaja päättää. 

Tappara–JYP perjantaina 23. marraskuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen kello 18.30.