Paikallisväännön huumaa Kuopiossa – “Isoista pisteistä pelataan”

JYP starttaa uuteen kiekkoviikkoon Kuopiossa, jossa keskiviikkona vastaan luistelee KalPa. Sarjataulukossa joukkueet majailevat kahden pisteen päässä toisistaan, joten pisteet taatusti kelpaisivat kummallekin osapuolelle.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Isoista pisteistä pelataan ja kyseessä tulee olemaan iso peli molemmille. Luisteluvoimainen ottelu on varmasti luvassa, mutta mitään maalijuhlia tuskin tullaan näkemään, JYP-hyökkääjä Julius Nättinen luonnehtii paikalliskamppailun alla.

Jyväskyläläisittäin tämä viikko tulee pelien osalta olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen. Hurrikaanisikermällä on nimittäin ensimmäistä kertaa koko kaudella ohjelmassa kolmen vieraspelin viikko (KalPa, HIFK, Sport). Haasteen ohjelmaan tuo tiivis pelitahti, kun kaikki kolme kamppailua kiekkoillaan neljän päivän sisään.

– Pitkät bussimatkat ja vieraissa pelaaminen tuovat tietysti omat haasteensa. Kaikki vastaan tulevat joukkueet ovat meidän yläpuolella ja voitoilla on mahdollisuus nostaa sijoitusta. Meille tämä tulee olemaan iso ja suuntaa antava viikko.

JYPin ja KalPan tämän kauden kohtaamiset ovat olleet tiukkoja taistoja (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Keskiviikkona vastaan asettuva KalPa majailee Liigassa 12. sijalla (25 ottelua – 30 pistettä) ja lähtee kamppailuun kolmen ottelun voittoputkessa (Ilves, Sport, TPS). Kuopiolaissikermän kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja ennen parhaillaan menossa olevaa orastavaa voittoputkea, KalPa voitti 13:ta aiemmasta pelistään ainoastaan yhden koitoksen (JYP).

– KalPa on hyvin liikkuva joukkue, josta löytyy taitavia hyökkääjiä. He pelaavat viisaasti kiekon kanssa ja pyrkivät pysymään kiekossa.

– Meidän pitää päästä väleihin katkomaan ja yrittää saada turha juokseminen pois. Yritetään pelata maltillisesti ilman kiekkoa ja kun on paikka, niin pyritään iskemään nopeasti.

Voitoista huolimatta petrattavaa löytyy

Sarjassa 14:ttä sijaa (24 ottelua – 28 pistettä) miehittävä JYP hyökkää keskiviikkoon neljän mittelön voittoputkessa. Viime viikolta puseroon tarttui voitot Ässistä (kotona) ja Tapparasta (vieraissa).

– Viime viikolla pelit olivat vähän vaikeampia kuin toissa viikolla (Ilves, SaiPa). Me emme olleet niissä ihan parhaimmillamme ja siitä jäi vähän hampaankoloon. Kotona saatiin vähän parannettua, mutta silloinkaan ei saatu ehjää 60-minuuttista alle. Vaikka voittoja tulikin, niin pelaamista meidän täytyy edelleen parantaa.

Paikallisvastustajat ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti aiemmin tällä kaudella. Kummallakin kerralla voittaja on haettu voittolaukauskilpailusta, minkä seurauksena kumpainenkin joukkue on kertaalleen kyennyt päihittämään toisensa.

Lauri Merikivi (vas). ja Jukka Ahvenjärvi ovat saaneet oikaistua hurrikaanilaivueen kurssin (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Syyskuun loppupuolella jyväskyläläisrivistöön liittynyt Julius Nättinen on häärinyt JYPin tehokkaimpana pelaajana viime peleissä. Tästä omaa kieltään kertovat neljässä aiemmassa koitoksessa kerätyt kahdeksan tehopistettä (6+2). Hurrikaanihyökkääjän harteille lasketaan luonnollisesti odotuksia myös ottelussa KalPaa vastaan.

– Alku oli vaikea ja sopeutuminen vei oman aikansa. SaiPa-pelissä tullut maali ja syöttöpiste aukaisivat itseluottamusta aika paljon. Olo oli sen jälkeen helpottunut ja aika monta kiloa lähti silloin olkapäiden päältä pois, Nättinen kertaa.

– Kova työnteko, hyvät ketjukaverit (Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen) ja matkassa mukana ollut tuuri ovat varmasti myös vaikuttaneet asiaan positiivisesti, JYP-kiekkoilija lisää.

KalPa-JYP keskiviikkona 28. marraskuuta Kuopion Niiralan Montussa alkaen kello 18.30.