Reissuviikko jatkuu HIFK:n vieraana – ”Sarjatilanne voi tuoda tunteita pintaan”

JYP karauttaa karavaaninsa perjantaina kuluvan viikon toiselle vieraspaikkakunnalle, kun ohjelmassa on sesongin toinen mittelö Helsingin IFK:ta vastaan. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on ainoastaan pisteen ero, joten luvassa on taatusti kiihkeä kiekkonäytelmä sarjapisteistä.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Kotijoukkue tulee Helsingissä peliin aina kovalla intensiteetillä. IFK varmasti yrittää horjuttaa meitä fyysisesti heti alkuun ja siihen meidän tulee olla valmiita. Sarjasijoituksissa ollaan aika samoilla paikoilla, joten jaossa on erittäin tärkeitä pisteitä, JYP-puolustaja Mikko Kalteva kiteyttää perjantain taiston alla.

– Meidän pitää pystyä hallitsemaan kiekkoa, aivan kuten tehtiin kaksi erää Kuopiossa. Jos pystytään olemaan pelin päällä ja pidettyä rytmi meillä, niin ne tulevat olemaan avainasemassa pelin voittoa ajatellen, ”Vino” lisää.

JYPin ja IFK:n kauden toisessa kohtaamisessa lienee jälleen tasaista vääntöä luvassa (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet majailevat Liigassa siis pisteen päässä toisistaan. IFK:n sarjasijoitus on 12. (24 ottelua – 32 pistettä) ja JYPin vastaavasti pykälää heikompi (25 ottelua – 31 pistettä). Helsinkiläissikermä on pelannut maaottelutauon jälkeen viisi ottelua ja voittanut niistä ainoastaan yhden koitoksen (Kärpät). Jyväskyläläismiehistö sen sijaan on voittanut maaottelutauon jälkeisistä kuudesta kamppailustaan viisi vääntöä (KalPa, Ässät, Tappara, Ilves, SaiPa) ja JYP porskuttaakin parhaillaan viiden pelin voittoputkessa.

– Helsingissä on aina kova intensiteetti, mutta toki tiukka sarjatilanne voi tuoda enemmän tunteita pintaan. Se on todella suotavaa ja hyvä asia, jos näin käy. IFK varmasti ajaa maalille kovaa ja meidän pitääkin olla maila poikittain edessä, ettei maalillemme vaan tulla läiskimään häkkejä.

– Keskiviikon KalPa-voitto antaa meille hyvät lähtökohdat perjantaihin. Saatiin potku lisää itseluottamusta ja ollaan sen puolesta taas astetta korkeammalla, jotta pystytään tekemään tulosta jälleen paremmin.

”Puolustuspelaamisessa tasapainoisemmin pelin päällä”

Kiekkonippujen edellinen kohtaaminen on niinkin kaukaa, kuin Liigan avauskierrokselta. Tuolloin JYP johti ottelua kahden erän jälkeen 3-1-lukemin, mutta väkevän nousun varsinaisen peliajan päätösminuuteilla tehnyt IFK ryösti Jyväskylästä matkaansa lopulta 4-3-jatkoaikavoiton.

– Muistan edellisestä kohtaamisestamme sen, että oltiin silloin tosiaan pelin päällä. IFK kuitenkin tuli takamatkalta ohi ja meille jäi siitä vähän hampaankoloon. Viime peleissä ollaan saatu hyvä trendi päälle ja pyritään jatkamaan sitä myös perjantaina.

Mikko Kaltevalla (vas.) ja JYPillä on tähtäimessä lisää onnistumisen tunteita (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin yhtenä murheenkryyninä alkukaudesta oli puolustuspelaaminen, joka konkretisoitui peleissä omaan päähän tehtyinä luvattoman suurina maalimäärinä. Viime viikkoina peliesitysten ja tulosten parantuessa myös puolustuspeli on asettunut kuosiinsa.

– Olemme olleet puolustuspelaamisessa tasapainoisemmin pelin päällä. On pystytty pitämään kiekkoa paremmin omalla puolustusalueella ja sitä kautta saatu hyökkäyksiä tasapainoisemmiksi. Me emme ole enää roiskineet kiekkoa niin paljon keskialueelle ja joutuneet läpikäymään selviytymistaistelua omissa.

– Tiukan paikan edessä olemme pystyneet rauhoittamaan peliä ja lähtemään sitä kautta hyökkäyksiin. Puolustuspelaamisessamme on ollut aiempaa enemmän rytmiä ja se on mielestäni isoin syy sen osa-alueen parantumiseen.

HIFK-JYP perjantaina 30. marraskuuta Helsingin jäähallissa alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen