Salaista touhua ja Ilves!

 

Viikon toinen kotiottelu lauantai-illan viihteeksi ja vastassa Tampereen Ilves. Torstain kotiottelussa SaiPaa vastaan oli jo ajoittain nähtävissä vanhaa hyvää JYPiä, peliin oli saatu vauhtia ja fyysisyyttä. Laidat paukkuivat enemmän kuin missään pelissä tällä kaudella ja tunnetaso oli korkeammalla. SaiPa onnistui tasoituksessa vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua, JYP ei lannistunut vaan ratkaisi jatkoajalla ottelun ja otti kaksi pistettä. SaiPa otti jatkoajalla jäähyn ja JYP rankaisi. Voittomaalin teki Oscar Eklund, joka jatkaa loistavia otteitaan hurrikaanipaidassa.

Ilveksellä on ollut vahva alkukausi ja joukkue on esittänyt raikkaita otteita. Etenkin Ilveksen nuoret pelaajat ovat esiintyneet pirteästi. Tämä huomioitiin myös A-maajoukkueen valinnoissa edellisenä viikonloppuna olleessa Karjala-turnauksessa. Arttu Ruotsalainen teki debyyttinsä Leijoniin. Eilisessä paikalliskamppailussa Tappara voitti Ilveksen 3-1.

Tämän illan ottelu on viikon kolmas ottelu molemmille joukkueille. JYP jatkaa hyökkäyspelinsä kehittämistä ottelu ottelulta ja tässä onkin menty selvästi eteenpäin. Puolustuspelaamista valmentaja Antti Turunen analysoi illan peliä silmällä pitäen seuraavasti: ”Ilvestä vastaan pitää puolustaa oikein koko ajan. Pitää olla hyviä pelaajia kiekolla ja varmasti löytää edestään,jos sijoittuu tai puolustaa huonosti.”

Joukkueella on iltaan joku jokeri hihassa. Mitään pelillistä analyysiä lauantaina puolenpäivän aikaan ei annettu. Kuukka ei suostunut kertomaan mitään.Hytönen raotti sentään sen verran kopin ovea, että kertoi ”osan joukkueesta käyvän syömässä ja osan ei. Osa joukkueesta menee kauneusunille, osa ei”. Salaista touhua!

Ottelun alussa koetaan juhlallinen hetki kun maalivahti Pekka Tuokkola palkitaan. Hän sai 500 Liiga -ottelua täyteen ja on ottelussa aloittavana maalivahtina. Onneksi olkoon Peki!