JYP haastaa vierasjäällä Kärpät – ”Pisteet kotiin ronskilla pelillä”

Kahden ottelun liigaviikko saa JYPin osalta päätöksensä perjantaina, kun vieraskaukalossa asettuu vastaan Oulun Kärpät. Sarjakärjessä reissaava oululaissikermä lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina, mutta altavastaajan asema antaa myös jyväskyläläismiehistölle voiton avaimet.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Kärpät on kokonaisvaltainen joukkue. He puolustavat hyvin ja ovat muutenkin pelanneet hyvin. Meille tiedossa on hyvä mittari, joka näyttää missä ollaan menossa. Olemme saaneet vähän kurssia käännettyä ja voittoja alle, joten on hyvä nähdä, miten pärjätään Oulussa, JYP-puolustaja Roni Allén toteaa Kärpät-koitoksen kynnyksellä.

Liigan piikkipaikalla majaileva Kärpät porskuttaa parhaillaan vakuuttavassa 14 pisteen johdossa sarjakakkosena keikkuvaan Turun Palloseuraan nähden. Marraskuun maaottelutauon jälkeisistä yhdeksästä ottelustaan kärppälauma on vienyt nimiinsä seitsemän taistoa. Kärpät käynnisti kuluvan viikon keskiviikkona, kun Oulussa kaatui Kouvolan KooKoo 6-1-lukemin.

– Meidän kannalta on tietenkin hyvä asia, että Kärpillä on ennakkopaineet voiton suhteen. Meillä ei ole mitään hävittävää, minkä ansiosta voimme lähteä keskittymään peliin oman pelin kautta. Meidän ei tarvitse näyttää kotiyleisölle mitään ja voidaan hoitaa pisteet kotiin ronskilla pelillä.

JYP hakee paluuta vierasvoittojen makuun kahden tappiollisen reissupelin jälkeen (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

JYP starttasi tähän viikkoon niin ikään keskiviikkona, jolloin Jyväskylässä vieraillut Hämeenlinnan Pallokerho ryösti vierasvoiton matkaansa 3-2-jatkoaikavoiton myötä. JYP-maaleista kamppailussa vastasi kahdesti osunut Robert Rooba.

– Tultiin pelin alkuun hyvin ja ensimmäinen erä oli meidän hallintaa. Toisessa ja kolmannessa erässä pelimme ehkä vähän lopsahti. Meidän pitää pystyä samanlaiseen peliin mitä esitimme HPK-ottelun ensimmäisessä erässä. Se oli hyvä asia, että kiekko oli meidän hallinnassa ja saatiin laukauksia vastustajan maalille

”Lähempänä kotia halu näyttää mistä poika on tehty”

Rovaniemeltä kotoisin oleva Roni Allén on Napapiirin Panttereiden kasvatti ja juuret huomioiden Pohjois-Suomessa kiekkoileminen tuo ymmärrettävästi hieman lisäkutinaa jyväskyläläispuolustajan puseroon.

– Tietenkin aina kun mennään pohjoiseen päin, niin lähempänä kotia on aina halu näyttää mistä poika on tehty. Kyllä siitä aina pieni motivaatiopiikki tulee, hurrikaanipakki naurahtaa.

20-vuotias JYP-puolustaja on pelannut kuluvalla kaudella 23 liigamittelöä ja murtautunut onnistuneesti pelaavaan hurrikaanikokoonpanoon. Ottelukohtainen peliaika on asettunut 13 minuutin paremmalle puolelle.

– Taustalla toki on ollut muiden loukkaantumisia, mutta sehän on aina jonkun toisen onni, kun joku toinen loukkaantuu. Mielestäni olen onnistunut täyttämään paikkani ja ottanut siitä kopin. Tekeminen ei ole jäänyt vajaaksi, vaan olen pystynyt hyppäämään hyvin kelkkaan mukaan.

Roni Allén on kiittänyt vastuusta ja murtautunut onnistuneesti pelaavaan liigamiehistöön (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantain kohtaaminen on joukkueille tämän sesongin toinen yhteenotto. Lokakuun puolivälissä Jyväskylässä kiekkoiltu aiempi keskinäinen taisto oli hyvätasoinen ja vähämaalinen, joka kirjattiin lopulta Kärppien 1-0-voitoksi Taneli Ronkaisen maalin myötä.

– Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja se oli yhden maalin peli. Kun kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta pelaa vastakkain, niin yleensä siinä on maalit vähissä. Lopputulos johtui osaltaan myös meidän tehottomuudesta, sillä meillä oli paikkoja laittaa kiekko sisään. Toivotaan, että nyt saadaan tehtyä maaleja Oulussa, Allén päättää.

Kärpät-JYP perjantaina 14. joulukuuta Oulun Energia-Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen