JYP hakee revanssia Jukureista – ”Lähdetään korjaamaan tilannetta”

JYP käynnistää joulunalusviikon liigaväännöt tiistaina Mikkelissä, jossa asettuu vastaan Jukurit. Luvassa on äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu sarjapisteistä, sillä tällä hetkellä joukkueiden välillä on eroa ainoastaan kaksi pistettä JYPin hyväksi.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Meillä on ollut Jukureita vastaan vaikeita pelejä ja pisteet ovat jääneet aika vähiin, mutta nyt lähdetään korjaamaan tilannetta, JYP-puolustaja Mikko Kuukka linjaa tiistaiväännön alla.

Liigan 14. sijalla seilaava Jukurit lähtee tiistain kotikoitokseensa hivenen mollivoittoisista lähtökohdista. Pekka Kangasalustan suojattien kuusi aiempaa ottelua ovat nimittäin jokainen päättyneet mikkeliläismiehistön tappioon.

– Mikkeli on aina vaikea paikka pelata. Jukurit haluaa kääntää kurssinsa ja sitä kautta varmasti myös satsaa tähän viikkoon. Vastaan tulee todella työteliäs ja energinen joukkue. Jukurit tuskin esittää mitään hienouksia, mutta raakaa ja kovaa työntekoa heiltä varmasti nähdään.

JYPin viime viikko piti sisällään kaksi mittelöä (HPK, Kärpät), joista kumpainenkin kirjattiin lopulta sarjan kärkinippuihin lukeutuvien vastustajien nimiin. Hurrikaanimiehistö esitti molemmissa väännöissä tappioista huolimatta hyviä otteita ja pääsi kumpaakin joukkuetta vastaan pisteille. Se antaakin lupauksia uuteen viikkoon lähdettäessä.

– Viime viikosta jäi paljonkin käteen. Pelattiin kaksi ihan hyvää ottelua ja marraskuun maaottelutauon jälkeen joukkueen peliesitykset ovat muutenkin olleet koko ajan nousujohteisia. Pääsimme mittaamaan itsemme kärkijoukkueita vastaan ja pystyttiin hallitsemaan molempia otteluita.

– Molemmista peleistä täytyy ottaa hyvät asiat mukaan ja samalla tietysti myös muistaa se, että ei saatu kolmen pisteen voittoja. Se harmittaa, sillä pisteitä tässä kaivataan. Tulosta pitää tulla aikaiseksi. Jos jatketaan samalla ilmeellä kuin viime viikolla niin uskon, että tällä viikolla pisteitä tulee enemmän.

Mikko Kuukan ja JYPin katseet on suunnattu tiukasti joulunalusviikon peleihin (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

”Paljon on jäänyt hampaankoloon”

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa aiemmin ja näiden perusteella Jukurit ovat olleet hieman niskan päällä. Keskinäisistä kohtaamisista kaksi koitosta on nimittäin kirjattu jukurilauman tilastoihin.

– Aiemmat kohtaamisemme ovat olleet tiukkaa vääntöä. Me ei olla ihan saatu omaa peliä ja omaa rytmiä niihin otteluihin, minkä seurauksena pelit ovat menneet vastustajan käsikirjoituksen mukaan. Paljon on jäänyt hampaankoloon, sillä tasaiset pelit olisi pitänyt kyetä kääntämään ja niissä olisi pitänyt pystyä parempaan.

Jaossa olevat sarjapisteet taatusti tulisivat molemmille joukkueille tarpeen ottaen huomioon kumpaisenkin osapuolen nykytilan. JYP-leirissä tiedostetaan varsin hyvin millä keinoin voitto irtoaa tiistaina Mikkelistä.

– Jukurit puolustaa hyvin ja viisi miestä tekee yhdessä hommia. Me ei saada lähteä sooloilemaan, vaan täytyy luottaa omaan tekemiseen ja olla kärsivällisiä. Jos puolustetaan hyvin keskialuetta, niin siihen kiekot yleensä jäävät. Meillä on ollut vaikeuksia Jukureiden ylivoiman kanssa, joten alivoima täytyy laittaa parempaan kuntoon ja jäähyjä ei saa ottaa, hurrikaanipuolustaja alleviivaa lopuksi.

Jukurit-JYP tiistaina 18. joulukuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen