JYP isännöi Pelicansia – ”Jokainen tilanne on pelattava tarkasti”

JYPin kuluvan viikon ainoa liigakamppailu pelataan perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Kyseessä on kiekkonippujen tämän sesongin toinen kohtaaminen.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Pelissä oli viimeksi vauhtia ja fyysisyyttä. Mentiin päästä päähän ja kaukalossa sai olla koko ajan tarkkana, JYP-puolustaja Ossi Ikonen muistelee joukkueiden aiempaa yhteenottoa.

Kiekkomiehistöt kohtasivat toisensa edellisen kerran marraskuun alkupuolella, jolloin Pelicans ylsi kotijäällään 3-1-voittoon. JYPin mittelön ainoasta onnistumisesta vastasi juurikin kauden avausmaalinsa tuolloin viimeistellyt Ossi Ikonen.

– Pelicansilta löytyy nopeita jätkiä, joita vastaan ei passaa hirveästi höntyillä. Odotan vastaan samanlaista Pelicansia kuin kuukausi sittenkin. Heitä vastaan jokainen tilanne on pelattava tarkasti, hurrikaanipakki muistuttaa.

Ossi Ikosen ja JYPin tarkoitus on metsästää lisää ilonaiheita Pelicansin kustannuksella (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

”Alkuviikko treenattu hyvin”

JYP hyökkää perjantain koitokseen allaan kolme reissutaistoa viime viikon vieraskiertueelta. Hurrikaaniryhmittymän taskuun matkalta tarttui voitto (KalPa) ja kaksi tappiota (HIFK, Sport). JYP on tällä viikolla ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanteessa, jossa sillä on viikko-ohjelmassaan ainoastaan yksi liigakoitos.

– Viime viikosta on toivuttu ja alkuviikko on treenattu hyvin. Olemme käyneet läpi viime viikolla huonosti menneitä asioita ja tarkoitus on pyrkiä parantamaan niitä Pelicans-otteluun.

– Valmistautuminen tähän viikkoon poikkeaa tietysti jonkun verran siitä, kuin jos ohjelmassa olisi kaksi tai kolme peliä viikossa. Nyt on saatu täysiä treenipäiviä alle, toisin kuin esimerkiksi kolmen pelin viikkoina, jolloin ei hirveän kovaa treenata.

Pelicans saapuu Jyväskylään allaan keskiviikkoinen voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta (5-2). Lahtelaissikermän maalintekijöinä tuossa ottelussa kunnostautuivat kahdesti osunut Hynek Zohorna, sekä kertaalleen maalanneet Mikko Kousa, Hannes Björninen ja Artturi Toivola.

– Luulen, että vastaan tulee vauhdikas ja todella fyysinen joukkue. Meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen ja kyetä olemaan vastustajaa kovempia tilanteissa, varsinkin maalinedustalla.

Perjantaina tullaan taatusti näkemään jälleen kovaa kamppailua maalinedustoilla (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

”Puolustuspeliä paremmaksi ja tiiviimmäksi”

Sarjataulukon kuudennella sijalla (28 ottelua – 41 pistettä) majaileva Pelicans on JYPiin nähden kymmenen pisteen etumatkalla, joten kotivoitto tekisi tässäkin mielessä Lauri Merikiven suojateille todella mannaa.

– Meille on sattunut nyt pari työtapaturmaa peräkkäin, mutta alla on hyvä treeniviikko ja tarkoitus on kääntää kurssi takaisin oikeaan suuntaan, Ossi Ikonen toteaa.

Pelicans-luotsi Ville Niemisen miehistölle voitto olisi myös taatusti tarpeellinen, varsinkin kun lahtelaisjoukkue on hävinnyt seitsemästä edellisestä pelistään peräti kuusi vääntöä.

– Meidän täytyy petrata omaa puolustuspeliä paremmaksi ja tiiviimmäksi. Puolustuksen kautta lähdetään voittamaan Pelicansia, JYP-puolustaja päättää.

JYP-Pelicans perjantaina 7. joulukuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!