JYP saa kotijäällä vastaansa HPK:n – ”Päästään miekkailemaan kunnolla”

Liigaviikko polkaistaan JYPin osalta käyntiin keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Hämeenlinnan Pallokerho. Sarjasijoituksiin nähden hämeenlinnalaisvieraat lähtevät mittelöön etulyöntiasemassa, mutta hurrikaaninuttujen viime aikojen väkevät kotiotteet antavat hyvät voittosaumat myös isännille.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Odotettavissa on varmasti kova ja intensiivinen peli. Vastaan tulee nuori, nälkäinen ja aggressiivinen joukkue. Luvassa on varmasti aggressiivista ja nopeaa peliä puolin ja toisin. Nyt päästään oikeasti miekkailemaan kunnolla, JYP-hyökkääjä Robert Rooba sanoo HPK-taiston alla.

Joukkueiden sesongin ensimmäinen yhteenotto nähtiin vajaa kuukausi sitten Hämeenlinnassa, jolloin HPK vei kotikaukalossaan voiton 2-1-lukemin.

– Pelin alku oli meille silloin vaikea ja annettiin vastustajalle ensimmäinen maali vähän liian helposti. Sen jälkeen peli oli tasaista ja meille tuli hyviä jaksoja. 2-1 oli oikeutettu lopputulos siihen nähden, että vastustaja oli sen pienen askeleen meitä parempi, JYPin ainoasta täysosumasta Hämeenlinnassa vastannut Rooba muistelee.

Kiekkonippujen aiemmassa kohtaamisessa HPK-veräjällä pelannut Emil Larmi joutui urakoimaan ainoastaan 13:n torjuntamerkinnän verran. Sanomattakin on selvää, että keskiviikkona hämeenlinnalaismaalille on saatava enemmän laukauksia.

– Meidän täytyy ampua kiekkoa enemmän ja myös mennä maalille. Siinä vaiheessa, kun mennään maalia kohti ja saadaan äijiä sinne, niin silloin tulee irtokiekkoja ja kakkoskiekkoja. Sitä kautta saadaan enemmän maalitilanteita ja myös niitä vetoja aikaan.

– Se on aika yksinkertainen resepti ja sen pitää olla meidän ykkösjuttu. Yritetään tehdä vastustajan veskarille sellainen fiilis, että kiekkoa ja äijää tulee kovaa joka suunnasta.

Robert Rooban ja JYPin katseet on suunnattu tiukasti HPK-otteluun (Kuva: Jiri Halttunen).

Molemmat maalinedustat tärkeässä roolissa

JYP hyökkää keskiviikon kamppailuun allaan viime perjantain 2-1-kotivoitto Lahden Pelicansista. Hurrikaanimiehistö on pelannut maaottelutauon jälkeen neljä kotipeliä ja voittanut niistä jokaisen (Pelicans, Ässät, Ilves, SaiPa). Tätä ennen pelatuista 11:tä kotiväännöstä jyväskyläläisjoukkueen reppuun oli tarttunut ainoastaan kolme päänahkaa (Lukko, Tappara, KalPa).

– Saamme kotiyleisöstä energiaa ja heidän edessään on totta kai aina myös halu näyttää. Yleisellä tasolla meidän peli on parantunut alkukauteen nähden ja tällä hetkellä pelimme on aika erilaista mitä se oli aiemmin. Maaottelutauko oli meille hyvä hengähdyspaikka, jolloin pääsimme laittamaan asioita kuntoon ja kääntämään kurssia oikeaan suuntaan.

– Olemme tällä kaudella hävinneet aika monta yhden maalin peliä, joten viime viikon Pelicans-ottelu oli taas hieno näytös siitä, että pystyttiin voittamaan ottelu. Vaikka siinä oli lopussa tiukkoja paikkoja ja vastustaja painosti, niin kestettiin kuitenkin loppuun asti. Todistettiin itselle ja muille, että pystytään kääntämään myös maalin pelejä voitoksi.

JYP hakee keskiviikkona jatkoa hyville kotiesityksille (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigassa neljännellä sijalla (30 ottelua- 49 pistettä) majaileva HPK on 15 pistettä JYPiä edellä, minkä seurauksena ritaripaidat lähtevät keskiviikon taisteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Hämeenlinnalaissikermä pelasi viime viikolla kolme koitosta, joista taskuun tarttui voitto (Kärpät) ja kaksi tappiota (Pelicans, Sport).  HPK yrittää palata keskiviikkona takaisin vierasvoittojen makuun, sillä kahdesta edellisestä reissutaistostaan hämeenlinnalaisjoukkue on poistunut tappio niskassaan.

– Sanoisin, että maalinedustat tulevat olemaan yksi pelin ratkaisevista osa-alueista. Meidän täytyy haluta mennä maalille kovaa ja samalla pyrkiä pitämään myös oma maalinedusta puhtaana. Jos ne asiat tehdään kunnolla, niin uskon, että aika vahvoilla ollaan, Robert Rooba linjaa lopuksi.

JYP-HPK keskiviikkona 12. joulukuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

   

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!