JYPin vieraskiertue päättyy Vaasaan – ”Jalat saa olla hereillä alusta asti”

JYP päättää kolmen peräkkäisen vierasväännön viikkonsa lauantaina Vaasassa, jossa vastaan asettuu viiden pisteen etumatkalla sarjataulukossa seilaava Sport. Kyseessä on jyväskyläläisjoukkueen kuluvan viikon kolmas ja samalla viimeinen vierasmittelö.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

 – Sport on tosi aktiivinen ja kovaliikkeinen joukkue. Jos muistan oikein, niin he ovat onnistuneet hyvin myös erikoistilanteissa. Luvassa on varmasti kovavauhtinen kamppailu ja jalat saa olla hereillä alusta asti, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara painottaa Sport-taiston kynnyksellä.

Sport on pelannut kuluvalla viikolla yhden ottelun, kun joukkue saalisti torstaina vierasjäällä 3-2-jatkoaikavoiton Lappeenrannan SaiPasta. Vaasalaismaaleista vastasivat Tommi Tikka, Brody Sutter ja Antti Kalapudas. JYP puolestaan lähtee peliin allaan 5-1-vierasvoitto Kuopion KalPasta ja Helsingin IFK:lle kärsitty 0-2-reissutappio.

– Vaasassa on vaihtunut joukkue ja valmennus viime vuosista jonkin verran, mutta kotijoukkue tulee jälleen varmasti kovalla paineella peliin. He luistelevat ja tekevät töitä koko 60 minuuttia. Vastaan tulee varmasti aika periksi antamaton kotijoukkue.

Ossi Louhivaara (23) joukkuekavereineen pyrkii päättämään vieraskiertueen voitokkaasti (Kuva: Photomotion / Liiga).

”Voitolla mahdollisuus saada keskinäistä eroa pienemmäksi”

Lauantainen koitos on joukkueiden kuluvan kauden toinen yhteenotto. Edellisen kerran kiekkoniput kohtasivat toisensa lokakuun lopulla Jyväskylässä, jossa voittoon ylsi lopulta Sport 4-3-lukemin. JYP-maaleista ottelussa vastasivat kahdesti osunut David Tomášek ja kertaalleen maalannut Micke Saari. Sportin osumat kirjattiin puolestaan kaksi maalia värkänneelle Toni Kallelalle, sekä Niklas Nevalaiselle ja William Rapuzzille.

– Meillä oli pitkään vaikeampi jakso päällä ja se oli vain yksi peli muiden joukossa. Totta kai tappio tuo lisämotivaatiota tähän kohtaamiseen, mutta tärkeintä on kuitenkin keskittyä omaan tekemiseen. Edelliskerran häviöstä ei tarvitse kuitenkaan sen enempää hakea motivaatiota lauantain peliin.

Sarjataulukkoa katseltaessa Sportilla on siis etulyöntiasema JYPiin nähden, sillä Liigan 8. sijalla oleva vaasalaisnippu on kerännyt pelaamastaan 25:tä ottelusta 36 sarjapistettä. 14. sijaa miehittävä JYP on vastaavasti pelannut yhden ottelun enemmän ja kerännyt viisi pistettä lauantaista vastustajaansa vähemmän.

– Harvemmin tulee haettua motivaatiota peleihin sarjasijoituksista, mutta tokihan samoista sijoista taisteleminen varmaan jonkinlaista lisälatausta tuo mukanaan. Kausi on toki vasta puolivälissä, mutta voitolla meillä olisi mahdollisuus saada keskinäistä eroa pienemmäksi.

Sport-JYP lauantaina 1. joulukuuta Vaasan Sähkö Areenalla alkaen kello 17.

 

Teksti: Antti Hokkanen