Perhepelissä vastassa Ässät – ”Isoja pisteitä jälleen jaossa”

JYP päättää vuoden 2018 lauantaina kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Porin Ässät. Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on ainoastaan viisi pistettä hurrikaanipaitojen hyväksi, joten odotettavissa on taatusti kiihkeä jännitysnäytelmä vuoden päätteeksi.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Pisteiden arvo kasvaa koko ajan ja isoja pisteitä on jälleen kerran jaossa. Lauantai-ilta ja kotiaski, niin ei varmaan ole kenelläkään ongelmia syttyä peliin, keskiviikkona paluun tositoimiin tehnyt JYP-puolustaja Mikko Mäenpää toteaa.

Hurrikaanisikermä pelasi perjantaina Helsingin IFK:ta vastaan vierasväännön, joka kirjattiin vähämaalisen taiston jälkeen lopulta IFK:lle 1-0-lukemin. Jyväskyläläismiehistö käynnisti vuoden viimeisen kiekkoviikkonsa keskiviikkona, jolloin Oulun Kärpät oli kotikaukalossaan etevämpi 6-2-lukemin. Kärpät-ottelussa paluun pelaavaan hurrikaanirivistöön tehneelle Mäenpäälle pelikuntoon toipuminen oli iso asia.

– Paluu tuntui tosi hienolta, sillä edellisestä pelistä ehti vierähtää yhdeksän kuukautta. Alkukausi on ollut joukkueelle vaikea, joten sitä vaikeampi oli tietysti olla sivussa ja seurata pelejä katsomosta käsin.

– Tuloksen valossa jäi tietysti tosi huono jälkimaku. Toisaalta mieluummin olen mukana, vaikka lopputulos olisikin huono ja ajat vaikeita, kuin että katselisin pelejä sivusta.

JYP on ollut tämän kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Ässiä etevämpi (Kuva: Jiri Halttunen).

Ässien viikko käynnistyi keskiviikkona vierasväännöllä, kun Turun Palloseura joutui nöyrtymään kotijäällään patapaidoille voittolaukauskilpailussa 1-2-lukemin. Porilaismaaleista vastasivat Jerry Sammalisto ja Jussi Makkonen. Perjantaina Ässät kohtasi Satakunnan derdyssä Rauman Lukon, joka jatkoi vahvaa virettään kepittämällä Ässät maalein 1-0.

– Vastaan asettuu vastustaja, jolla ei ole kauheasti hävittävää. Porissa on myös ollut vaikea kausi, varmasti vielä vaikeampi mitä täällä. Yksilötasolla siellä varmasti pelataan tulevaisuudesta ja pelipaikoista. Ässiä ei ole vara aliarvioida. Sieltä tulee varmasti vihainen ja vaarallinen jengi vastaan.

”Mikään ei tule selkärangasta”

Mikko Mäenpää loukkasi olkapäänsä elokuisissa jääharjoituksissa, minkä seurauksena JYP-puolustaja joutui sivuun tositoimista neljäksi kuukaudeksi. Tämän kauden liigadebyytti ei sujunut täysin käsikirjoituksen mukaan, mutta nyt pohjalle on valettu sokkeli, jonka päälle voi lähteä rakentamaan runkoa.

– Oulun reissu oli henkilökohtaisestikin nuhainen (-5). On kuitenkin turha kerätä pahaa mieltä miinuksista, koska sille ei enää voi mitään. Tässä ei auta kuin katsoa rehellisesti mitä tapahtui ja korjata se mitä pitää korjata. Minua ei kuitenkaan kiinnosta mitä omat tilastot sanovat. Se merkitsee, että pystyn tekemään työni ja auttamaan joukkuetta voittoon.

Mikko Mäenpää on jälleen valmis taistelemaan JYPin puolesta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Pelaaminen sinällään tuntui ihan hyvältä ja oli yllättävänkin helppo pelata. Fyysisen valmistautumisen puolesta toipumisjaksolla tehtiin nyt asioita vähän toisin ja se tuntui toimivan.

Hurrikaanisoturi painottaa pelin olevan nykyään niin nopeaa, että liikkuvaan junaan hyppääminen on aina vaikeaa.

– Toiset ovat vetäneet 30 peliä ja itsellä on yhdeksän kuukautta edellisestä pelistä. Se aiheuttaa sen, että kaikessa mitä teet kentällä, on aina pieni viive. Mikään asia ei tule selkärangasta, vaan kaiken joutuu erikseen miettimään ja päättämään.

Perhepeli JYP-Ässät lauantaina 29. joulukuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

   

Teksti: Antti Hokkanen