Tapaninpäivän tanssit Oulussa – “Ylimääräinen tila ja aika pois”

JYP palaa joulutauolta keskiviikkona, kun vieraskaukalossa asettuu vastaan Oulun Kärpät. Kiekkonippujen sesongin kaksi aiempaa yhteenottoa ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia taistoja, joista molemmista voittajaksi on selviytynyt kärppälauma.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Kärpät elää luistelusta ja vauhdista, joten pelissä tulee varmasti olemaan taas vauhtia. Ollaan saatu huilattua ja ladattua akkuja pari päivää, joten tunnetta ja energisyyttä luulisi jälleen löytyvän,  JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi kiteyttää kamppailun kynnyksellä.

Joulunalusviikolla Kärpät kiekkoili kaksi koitosta, joista tilastoihin kirjattiin jatkoaikavoitto Tampereen Ilveksestä (2-1) ja tappio Turun Palloseuralle (1-2). Oululaisjoukkueen viime viikon kahdessa väännössä tehokkaimpana pelimiehenä hääri Radek Koblizek (0+2).

– Vastustaja paineistaa tosi hyvin ja aktiivisesti, joten siihen meidän täytyy kiinnittää huomiota. Meidän kannaltamme yksi tärkeimmistä asioista on se, kuinka nopeasti meidän kiekoton pelaaja pääsee etenemään ja miten kiekollinen pelaaja uskaltaa lähteä kiekon kanssa liikkeelle.

JYP saa keskiviikkona vastaansa tuttuun tapaan kovan haasteen, joka kauden aiempiin kohtaamisiin nähden on kuitenkin täysin kaadettavissa. Hurrikaanimiehistön tulee kuitenkin onnistua kaukalossa pelin jokaisella osa-alueella, jos se mielii aiheuttaa oululaisvastustajalleen kuluvan kauden neljännen kotitappion.

– Edellisten otteluiden tapaan meidän täytyy puolustaa rohkeasti lähellä. Pyritään ottamaan vastustajalta ylimääräinen tila ja aika pois.

Lauri Merikivellä ja JYPillä on tiedossa keinot, joilla Kärpät on lyötävissä (Kuva: Photomotion / Liiga).

“Kärpät on kaadettavissa”

Lauri Merikiven suojatit siirtyivät joulutauolle kahden kamppailun siivittämänä. Jyväskyläläissikermän viime viikko koostui Mikkelin Jukureista napatusta jatkoaikavoitosta (2-1) ja Vaasan Sportille kärsitystä jatkoaikatappiosta (2-3). JYPin joulunalusviikon peleissä pisteahneimpana kiekkoilijana kunnostautui Jerry Turkulainen (0+3).

– Viime viikosta jäi päällimmäisenä käteen aika paha maku. Siitä ei pääse mihinkään ja turha sitä on kieltääkään. Sport-pelin loppu jätti paljon nälkää ja näyttämisen halua kaikille.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamisille yhtenäistä ovat olleet pienet marginaalit. Tämän seurauksena yhteenottojen varsinaisilla peliajoilla on nähty ainoastaan kolme täysosumaa.

– Molemmat pelit ovat olleet osaltamme hyviä, vaikkei voittoa olekaan niistä onnistuttu ottamaan. Varsinkin edellinen peli Oulussa oli meiltä hyvä ja nousujohteinen niukasta tappiosta huolimatta. Häviöistä huolimatta meillä on hyvin tiedossa ne asiat, joilla Kärpät on kaadettavissa.

Kärpät-JYP keskiviikkona 26. joulukuuta Oulun Energia-Areenalla alkaen klo 19.30. Ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti tunnin myöhässä jäähdytysjärjestelmän teknisen vian vuoksi.

 

Teksti: Antti Hokkanen