Vuoden viimeinen vierasvääntö – “Fyysisyyttä varmasti luvassa”

JYPin vuoden viimeisen kiekkoviikon toinen koitos mitellään perjantaina, kun Helsingissä asettuu vastaan IFK. Petopaidat ovat olleet tämän kauden kahdessa aiemmassa yhteenotossa niskan päällä, minkä seurauksena ennakkosuosikin viittaa sovitellaankin helsinkiläishartioille.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Perjantai-ilta Helsingissä. Paikalla on varmasti aika paljon porukkaa ja hallissa ryminää, JYP-hyökkääjä Samuli Ratinen tunnelmoi muutamia tunteja ennen ottelua.

Liigassa kahdeksannella sijalla keikkuva IFK lähtee otteluun allaan Lahden Pelicansille koettu 2-4-vierastappio. Helsinkiläisjoukkueen maaleista tuossa väännössä vastasivat Erik Thorell ja Lennart Petrell. Kolmesta edellisestä kotipelistään voittajana poistunut IFK on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, sillä viidestä aiemmasta kamppailustaan joukkue on vienyt nimiinsä neljä taistoa.

– IFK on parhaimmillaan erityisesti fyysinen joukkue ja fyysisyyttä varmasti on tälläkin kertaa luvassa. Pyritään saamaan samanlainen alku pelille kuin keskiviikkona Kärppiä vastaan.

JYP pyrkii perjantaina olemaan askeleen Helsingin IFK:ta edellä (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

Yhdeksän pistettä helsinkiläisvastustajaa perässä seikkaileva JYP matkustaa pääkaupunkiseudulle niskassaan Oulun Kärpille kärsitty 2-6-vierastappio. Hurrikaanimaaleista mittelössä vastasivat Samuli Ratinen ja Markus Jokinen. JYP on voittanut joulukuun seitsemästä ottelustaan kaksi ja edennyt viidessä edellisessä pelissään peräti neljästi jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun saakka.

– Saatiin Oulussa hyvä lähtö peliin ja pelattiin hyvät kaksi erää. Kolmannessa erässä meille tuli aikamoisia lapsuksia ja Kärpät teki maalit meidän omista virheistä. Ilman niitä olisi hyvin voitu voittaa se peli.

Joukkueet ovat ottaneet yhteen siis kahdesti aiemmin tällä kaudella ja molemmilla kerroilla IFK on venynyt voittoon. Sarja-avauksessa petopaidat kuittasivat Jyväskylästä tililleen 4-3-jatkoaikavoiton ja marraskuun lopulla IFK oli kotijäällään vahvempi 2-0-lukemin.

”Pelaaminen on tuntunut hyvältä”

Samuli Ratinen, 20, on murtautunut kuluvalla kaudella JYPin liigarinkiin. Tähän mennessä saarijärveläislähtöisellä kiekkoilijalla on vyöllään 24 sarjavääntöä, joissa on syntynyt kolme maalia.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä. Kausi lähti hyvin käyntiin, kunnes tuli muutama vaikea peli ja en oikein päässyt pelaamaan. Nyt on kuitenkin päässyt takaisin tekemiseen kiinni ja pelaamaan hyvien äijien kanssa.

Samuli Ratinen odottaa vastaan fyysistä kotijoukkuetta (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanihyökkääjä asetti kauteen lähdettäessä tavoitteekseen vakiinnuttaa pelipaikka JYPin liigamiehistössä ja tällä hetkellä Ratinen myöntääkin nauttivansa pelaamisesta joka ilta. Joukkueen vaikeasti sujunut kausi on toki ajoittain nostanut päätään, mutta nyt tunnelin päässä on Samulin mukaan valoa näkyvissä.

– Olemme kenties jo päässeet vaikeimman ajan ohi ja maajoukkuetauon jälkeen pelit ovat lähteneet rullaamaan, vaikka pisteitä ei olekaan tullut jokaisesta pelistä.

HIFK-JYP perjantaina 28. joulukuuta Helsingin jäähallissa alkaen klo 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen