Back-to-back, osa 2 – ”Erikoistilannepelillä eroa vastustajaan”

JYP ja Tampereen Ilves kohtaavat toisensa back-to-back –viikonlopun toisessa näytelmässä lauantaina. Tällä kertaa taistelutantereena toimii Tampereen Hakametsä, jossa hurrikaaninutut eivät ole tällä kaudella vielä tappiota kokeneet.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Odotettavissa on varmaan hyvin samantyyppinen peli kuin eilen. Tiukka ja tasainen vääntö, jossa luistellaan paljon, JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen ennustaa lauantaikamppailun lähestyessä.

– Pystyimme pelaamaan perjantaina hyvää alivoimaa, mutta ylivoimalla ei saatu tehtyä tulosta. Hyvällä erikoistilannepelillä pystytään varmasti tekemään lauantaina eroa vastustajaan, Hytönen lisää.

Juha-Pekka Hytönen uskoo JYPin kurovan eroa Ilvekseen erikoistilannepelaamisella (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

Lätkäniput kohtasivat toisensa siis perjantaina Jyväskylässä, jossa nähtiin pienten marginaalien tasainen mittelö. Voittoon ylsi lopulta vahvassa nousukiidossa oleva JYP, kun päätöslukemat kirjattiin jyväskyläläisjoukkueelle 3-1-lukemin. Isäntien maaleista vastasivat kahdesti osunut Jani Tuppurainen ja kertaalleen onnistunut Ossi Ikonen.

– Kohtalainen suoritus joukkueelta. Ilmeemme oli kokonaisuutena hyvä. Jaksettiin tehdä töitä loppuun asti ja sitä kautta saatiin osittain myös onnenkin ansiosta lopussa palkinto.

”Systeemiä on yksinkertaistettu”

Kahdeksasta viimeisestä pelistään seitsemän koitosta voittanut JYP on tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Kuluvan vuoden puolella hurrikaanimiehistö on kiekkoillut kaikkiaan seitsemän taistoa ja poistunut niistä kuudesti voittajana. Perjantain Ilves-voitolla JYP nousi playoff-viivan paremmalle puolelle sijalle 10.

– Olemme menneet pelaamisessamme simppelimpään suuntaan. Systeemiä on yksinkertaistettu ja se alkoi oikeastaan jo 1,5-2 kuukautta sitten. Viimeisen kuukauden aikana se on myös tuonut tulostakin.

Toisin kuin kuvassa, Ilves on toistaiseksi pysynyt hyvin JYPin pihdeissä (Kuva: Photomotion / Liiga).

Hurrikaanikipparin mukaan JYP on ottanut päivittäisessä tekemisessään tietoisesti pari askelta taaksepäin. Tämän seurauksena asioista ei haluta tehdä liian vaikeita, vaan ennen muuta yksi oleellisimmista seikoista on oman pelaamisen rauhoittaminen. Tämä on näkynyt kaukalossa eritoten puolustus- ja alivoimapelaamisessa.

– Alivoima on ollut hyvää, tai ainakin kohtalaista koko kauden ajan. Tuloksen teon ja voittamisen kannalta se on iso juttu, että pystytään pitämään vastustaja nollissa. Jos annetaan alivoimalla 1-2 maalia per peli, niin se vaatii hyökkääjiltä aika paljon enemmän.

– Maalivahdit (Eetu Laurikainen ja Joona Voutilainen) ovat olleet viime aikoina loistavia. Se saa puolustuksen ja alivoiman näyttämään hyvältä, kun he ottavat ne 3-4 hyvää koppia pois jokaisessa pelissä. Sillä rintamalla olemme olleet monessa pelissä vastustajaa edellä ja maalivahtipeli onkin ratkaissut meille myös monta voittoa. 

Ilves-JYP lauantaina 26. tammikuuta Hakametsän jäähallissa alkaen kello 17.

 

Teksti: Antti Hokkanen