Hakametsässä vastassa Tappara – ”Meidän pitää olla rohkeita”

JYPin kahden mittelön liigaviikko saa päätöksensä lauantaina Tampereella, jossa asettuu eteen Tappara. Jyväskyläläisvieraat ovat vieneet nimiinsä joukkueiden tämän kauden molemmat yhteenotot, mikä lupaa varsin mielenkiintoista iltapuhdetta Hakametsän lauantai-iltaan.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Meillä on aina ollut hyviä vääntöjä Tapparan kanssa. Yksi syy sille miksi olemme pelanneet hyvin heitä vastaan, on varmaan se, että me pystytään vastaamaan heidän keskialueen trappiin. Pystymme pelaamaan hyvin sitä vastaan, JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen tuumii vieraskamppailun alla.

Kiekkonippujen sesongin kaksi aiempaa kohtaamista ovat kumpainenkin venyneet aina voittolaukauskilpailuun saakka. Molemmissa koitoksissa JYPin voittomaalista on vastannut Julius Nättinen. Hurrikaaniryhmittymästä tehopisteiden muodossa parhaiten kirvesrintoja ovat rokottaneet David Tomášek (2+0), Robert Rooba (1+1) ja Jerry Turkulainen (0+2).

– Meidän täytyy olla erikoistilanteissa parempia. Pelit ovat olleet viime aikoina vähämaalisia ja tiukkoja vääntöjä. Silloin erikoistilanteet nousevat ratkaisevaan osaan ja kun niiden seurauksena saadaan maalipaikat, niin täytyy vaan laittaa kiekkoa sisään.

JYP starttasi tähän kiekkoviikkoon perjantaina kotijäällä, jossa vastassa ollut Helsingin IFK joutui nöyrtymään isäntien käsittelyssä 1-3-lukemin. Jyväskyläläismaaleista koitoksessa vastasivat Samuli RatinenMikko Mäenpää ja Juha-Pekka Hytönen.

Jerry Turkulainen on kurittanut Tapparaa tällä kaudella kahdella syöttöpisteellä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jokaisen on aika ottaa harppaus eteenpäin”

Tappara pitää tällä hetkellä käsissään Liigan toista sijaa. Jukka Rautakorven suojatit ovat keränneet 41 pelatussa ottelussa tililleen 74 sarjapistettä. Sarjan piikkipaikalla liihottava Oulun Kärpät on tällä hetkellä 17 pisteen etumatkalla porkkanapöksyihin nähden.

– Sitä samaa trappia siellä on vastassa, millä Tappara on pelannut monta vuotta putkeen. Kaikki tietävät millainen vastus on tulossa vastaan. Meidän pitää olla rohkeita ja luottaa siihen, että kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Pystymme kaatamaan Tapparan omalla tekemisellä ja sillä tahdolla mikä meillä tällä hetkellä on.

– Nyt on käännetty uusi sivu ja jokaisen on aika ottaa vielä isompi harppaus eteenpäin omassa pelissään ja tekemisessään.

Tappara käynnisti liigaviikon perjantaina vierasmittelöllä Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Kiekkonippujen yhteenotosta muodostui runsasmaalinen lätkänäytös, joka kirjattiin lopulta Tapparalle 7-4-lukemin. Tamperelaissikermän osumista vastasivat Jan-Mikael Järvinen, Niko Ojamäki (2), Antti Erkinjuntti, Juhani Jasu ja Toni Utunen.

Tappara-JYP lauantaina 19. tammikuuta Tampereen Hakametsässä alkaen kello 17.

 

Teksti: Antti Hokkanen