JYP ja TPS iskevät vastakkain – ”Jalat täytyy pitää liikkeessä”

JYP kiekkoilee tammikuun avausviikonlopun päätöskamppailun lauantaina, kun LähiTapiola Areenalla asettuu vastaan Turun Palloseura. Lähtökohdat huomioiden turkulaisvieraat luistelevat kaukaloon ennakkosuosikkina, mutta jyväskyläläissotureiden viime aikojen hyvät otteet antavat luvan odottaa menestystä myös kotijoukkueelle.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

TPS on kova suunnanmuutosjoukkue, joka luistelee kovaa ja tekee paljon töitä. Meidän täytyy olla valmiita tekemään samoja asioita yhtä hyvin. Odotettavissa on kovavauhtinen peli, jossa varmasti saadaan laittaa paljon kroppaa likoon, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara toteaa pelipäivän aamuna.

JYP starttasi uuteen vuoteen keskiviikkona Raumalla, josta matkaan tarttui Lukosta napattu maukas 3-2-vierasvoitto. Hurrikaanimaaleista koitoksessa vastasivat Ossi Louhivaara, Juuso Vainio ja Robert Rooba. Lauantain kamppailuun isännät lähtevät hyvän kotisaldon saattelemana, sillä seitsemästä edellisestä Jyväskylässä pelatusta pelistään Lauri Merikiven suojatit ovat vieneet nimiinsä viisi taistelua.

– Raumalla oltiin heti pelin alusta lähtien valmiita pelaamaan. Vastustaja kiri lopussa tasoihin, mutta pelimme pysyi hyvin kasassa ja käännettiin ottelu lopulta itsellemme hyvän energian voimin. Tietysti pelissä nähtiin myös hyviä ja huonoja hetkiä, mutta toisaalta huonot hetket jäivät lyhyiksi ja saatiin tapettua ne pelin sisällä.

Ossi Louhivaara hakee maaliputkelleen jatkoa lauantain TPS-ottelussa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Luistellaan kovaa, puolustetaan hyvin ja isketään paikoista”

Sarjakakkosena seilaava TPS on voittanut neljästä edellisestä vieraspelistään kolme koitosta, mutta Jyväskylään joukkue saapuu allaan Vaasan Sportille torstaina kärsitty 0-4-kotitappio. On siis sanomattakin selvää, että turkulaisluotsi Kalle Kaskinen marssittaa jyväskyläläisjäälle taatusti voitonnälkäisen ja tappiosta sisuuntuneen TPS-miehistön.

– Kokonaisuutena meidän täytyy koko viisikkona tehdä töitä ja pelata samalla tavalla, miten on pelattu viime aikoina. Luistellaan kovaa molempiin suuntiin, puolustetaan hyvin ja isketään paikoista, ”Opa” listaa voittoon johdattavia avaimia.

Kiekkonippujen aiemmat kohtaamiset ajoittuivat sarjakauden alkupuolelle. Syyskuun lopulla TPS saalisti Jyväskylästä matkaansa 4-2-vierasvoiton, kun vastaavasti lokakuun jälkimmäisillä viikoilla turkulaisjoukkue oli niin ikään kotijäällään vahvempi 2-1-lukemin.

Jonne Virtasen edustama TPS saapuu Jyväskylään allaan Vaasan Sportille kärsitty 0-4-kotitappio (Kuva: Jiri Halttunen).

”Neloskentän odotetaan tuovan energiaa”

Ossi Louhivaara on viime viikkoina esiintynyt edukseen JYPin nelosketjussa yhdessä Janne Kolehmaisen ja Miika Lahden kanssa. Tästä merkkinä mainittakoon jyväskyläläistrion viime aikojen hyvä yhteispeli, Janne Kolehmaisen kauden avausosuma Ässät-ottelussa, sekä Ossi Louhivaaran kahden ottelun peräkkäinen maaliputki (Lukko, Ässät).

– Neloskentän odotetaan tuovan energiaa jäälle ja tekemään pisteitä siinä sivussa. Tärkeintä on kuitenkin se, että ollaan saatu tuotua energiaa joukkueelle ja painopistettä vastustajan päähän. Kiva asia, että kiekko on mennyt sisäänkin jokusen kerran. Jalat täytyy vaan pitää liikkeessä jatkossakin, Ossi alleviivaa.

– Alivoimaa on pelattu hyvin ja toivottavasti pelaamisemme jatkuu kokonaisvaltaisesti samalla tavalla. Pyritään auttamaan omilla suorituksilla joukkuetta ja onnistumisten kautta tietysti saadaan lisää leveyttä koko joukkueen pelaamiseen, hurrikaanihyökkääjä päättää.

Miika Lahti, Ossi Louhivaara ja Janne Kolehmainen ovat viime aikoina tuoneet rutkasti energiaa JYPin pelaamiseen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP-TPS lauantaina 5. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

   

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!