JYP punnitsee Ilveksen – ”Täytyy olla valmis alusta lähtien”

Liigakiekko jatkuu JYPin osalta perjantaina kotijäällä, jossa luistelee vastaan Tampereen Ilves. Joukkueet kohtaavat toisensa viikonloppuna kahteen otteeseen back-to-back –peleissä, minkä johdosta jaossa olevien sarjapisteiden merkitys korostuu entisestään.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Edessä on mielenkiintoinen ja kova viikonloppu. Molemmille joukkueille on jaossa isoja pisteitä, JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen linjaa pelipäivän aamuna.

– Meidän täytyy olla valmiita heti pelin alusta lähtien. Ilves pelasi keskiviikkona ja meillä taas on viikon tauko peleistä, hurrikaanisentteri jatkaa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tämän kauden runkosarjassa kahdesti aiemmin ja molemmilla kerroilla JYP on saalistanut tililleen kolmen pisteen voitot (4-3, 5-2). Jyväskyläläissikermästä keskinäisissä yhteenotoissa tehokkaimmin ovat onnistuneet Jani Tuppurainen (0+5), Julius Nättinen (3+0), Jarkko Immonen (2+1), Ossi Louhivaara ja Anttoni Honka (1+2).

Jarkko Immonen peräänkuuluttaa Ilves-ottelun alun tärkeyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Pelit Ilvestä vastaan ovat olleet tiukkoja ja vauhdikkaita. Tällä kertaa pyritään ehkä pelaamaan hieman vähämaalisempaa peliä. Yritetään pitää tiiveys pelaamisessa. Syödään sitä kautta Ilveksen vahvuudet ja tehdään voittoon tarvittavat maalit.

JYP kiekkoili viime viikolla kaksi sarjakoitosta, joista molemmista taskuun kertyi kaksi kolmen pisteen voittoa. Jyväskyläläiskaukalossa kukistui perjantaina Helsingin IFK 3-1 –lukemin ja päivää myöhemmin oli Tampereen Tapparan vuoro nöyrtyä kotijäällään JYPille maalein 2-4.

”Ilves tykkää pelata kiekolla”

Liigan kahdeksatta sijaa miehittävä Ilves saapuu Jyväskylään allaan keskiviikkoinen 6-5-jatkoaikavoitto Helsingin IFK:sta. Tamperelaisvoiton takuumiehenä hääräsi hattutempun iskenyt Arttu Ruotsalainen. Tammikuun yhdeksästä koitoksestaan Ilves on kääräissyt tililleen neljä voittoa (HIFK, TPS, Hämeenlinnan Pallokerho, Vaasan Sport).

– Ilves tykkää pelata paljon kiekolla ja haastaa. Joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä, Jarkko Immonen mainitsee.

JYP pyrkii juhlimaan Ilveksen kustannuksella kolmannen kerran tällä kaudella (Kuva: Jiri Halttunen).

Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on tällä hetkellä seitsemän pistettä Ilveksen hyväksi. Tamperelaisnippu on kuitenkin pelannut kaksi koitosta jyväskyläläisseuraa enemmän, joten siltä osin lähtökohdat tulevaan viikonloppuun ovat hyvin mielenkiintoiset. JYP on voittanut kymmenestä aiemmasta kotipelistään kahdeksan mittelöä ja Ilves vastaavasti neljästä edellisestä reissupelistään kolme ottelua.

– Yritetään pitää tiiveys, jotta Ilves ei pääse käyttämään omia vahvuuksiaan. Puolustetaan hyvin, niin päästään sitä kautta myös hyökkäämään. Meidän täytyy olla huolellisia, hurrikaanihyökkääjä alleviivaa lopuksi.

JYP-Ilves perjantaina 25. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!