Liigaviikko käyntiin kotikaukalossa – ”Nälkäinen ja halukas SaiPa”

JYPin kolmen ottelun liigaviikko polkaistaan käyntiin keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalla käytävässä kamppailussa asettuu vastaan Lappeenrannan SaiPa. Joukkueiden tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat molemmat venyneet jatkoajalle ja yhtä tasaista taistoa on jälleen lupa odottaa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Meidän on päästävä takaisin siihen peliin, missä olimme ennen viime viikon Ilves-otteluita. Siihen samaan energiaan, tunteeseen ja meininkiin. Tehdään kova tasonnosto, niin hyvä tulee, JYP-hyökkääjä Robert Rooba paaluttaa SaiPa-väännön kynnyksellä.

Robert Rooba odottaa JYPiltä tasonnostoa viime viikon Ilves-pelien jäljiltä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP kiekkoili viime viikolla kaksi sarjavääntöä, kun ohjelmassa oli back-to-back –taistot Tampereen Ilvestä vastaan. Jyväskylässä viime perjantaina käyty avauskohtaaminen kirjattiin JYPin nimiin (3-1) ja päivää myöhemmin oli Ilveksen vuoro napata voitto samoin lukemin. Hurrikaaninutut lähtevät keskiviikkoon allaan viisi peräkkäistä kotivoittoa.

– Mielestäni kumpikaan Ilves-peli ollut sillä tasolla, mitä edellisviikon ottelut olivat. Ensimmäisessä pelissä oli enemmän hyviä hetkiä kuin toisessa. Jälkimmäisen ottelun kolmas erä oli sellaista pelaamista mitä pitää olla, mutta pelkästään yksi hyvä erä ei riitä.

”Kukaan ei halua antaa mitään helpolla”

SaiPa miehittää sarjataulukossa parhaillaan yhdeksättä sijaa ja on sen myötä viisi pistettä etumatkalla JYPiin nähden. Viime viikolla Tero Lehterän suojatit pelasivat kolme mittelöä, joista matkaan tarttui kaksi voittoa (Pelicans, Jukurit) ja yksi tappio (Pelicans). Lappeenrantalaissikermän viime viikon tehokkaimmat pelimiehet olivat Tyler Morley (2+2), Cody Kunyk (3+0), Tomi Iso-Mustajärvi (2+1) ja Joni Nikko (1+2).

– Vastaan tulee varmasti nälkäinen ja halukas SaiPa. He ovat taatusti valmiita antamaan kaikkensa, jotta saisivat vietyä pisteet meiltä. Me emme kuitenkaan aio niitä heille antaa.

JYPin ja SaiPan kuluvan kauden kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden tämän kauden keskinäiset mittelöt ovat siis kumpainenkin edenneet aina jatkoajalle saakka. Lokakuun puolivälissä Lappeenrannassa pelatussa ottelussa SaiPa oli vahvempi 3-2-lukemin ja kuukautta myöhemmin JYP oli kotijäällään etevämpi maalein 4-3. Keskinäisissä koitoksissa lappeenrantalaismiehistön tehokkainta osastoa on edustanut Cody Kunyk (1+3), kun puolestaan jyväskyläläisrivistössä pisteahneimpina kiekkoilijoina ovat häärineet David Tomášek ja Julius Nättinen (1+2).

– Kukaan meistä ei halua antaa mitään helpolla. Meidän täytyy heti ensimmäisestä sekunnista lähtien päästä takaisin meidän tunteeseen, fiilikseen, energiaan ja aggressiivisuuteen. Kotiluolassa kun pelataan, niin nostetaan tasoa viime viikonlopulta. Silloin meidän ei tarvitse mennä jatkoajalle, Robert Rooba naulaa lopuksi.

JYP-SaiPa keskiviikkona 30. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!