Perjantai-illan huumaa, JYP-Jukurit – ”Odotan meidän poistuvan jäältä voittajina”

JYP käynnistää vuoden toisen liigaviikkonsa perjantaina kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Mikkelin Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi aiemmin, joiden seurauksena kumpainenkin kiekkomiehistö on kahdesti onnistunut päihittämään toisensa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Suurin osa liigapeleistä on korkeatempoisia ja fyysisiä, jotka pitävät sisällään paljon taitoa. Perjantaina nähdään varmastikin samansuuntaista peliä ja kovaa taistelua. Odotan meidän pelaavan kaukalossa täydellä teholla ja poistuvan jäältä voittajina, JYP-puolustaja Jake Newton linjaa Jukurit-taiston lähestyessä.

Sarjataulukossa 12. sijalla häärivä JYP lähtee kamppailuun pisteen etumatkalla Jukureihin nähden. Molemmille joukkueille lisäpisteet taatusti maistuisivat, sillä tällä hetkellä 10. sijaa – ja samalla viimeistä playoff-paikkaa – hallussaan pitävä Tampereen Ilves on seitsemän pistettä JYPiä edellä.

– Molemmat joukkueet antavat jäällä taatusti kaikkensa. Olemme kaikki ammattilaisia ja sitä myöten varmasti valmiita peliin, kun kiekko tippuu jäähän.

Jake Newton on jälleen valmis auttamaan JYPiä kohti menestystä (Kuva: Jiri Halttunen).

Jukureiden vaarallisuus tiedossa

Kolmen pelin voittoputkessa reissaavat hurrikaaninutut pelasivat viime viikolla kaksi ottelua ja voittivat niistä molemmat. Uuden vuoden aluksi nujertui vieraissa Rauman Lukko 3-2-lukemin, minkä jälkeen oli Turun Palloseuran vuoro nöyrtyä Jyväskylässä maalein 1-3. TPS-vääntö oli samalla Jake Newtonin tämän kauden ensiesiintyminen JYP-rivistössä.

– Olin aluksi ehkä vähän huolissani, miten suoriutuisin pelaamisesta pienen pelaamattomuuden jälkeen, mutta kokonaisuutena tuntui hyvältä. Pyrin jatkamaan perjantaina siitä mihin viime lauantaina jäin, hurrikaanipuolustaja kertaa.

Jukurit puolestaan pelasi viime viikolla kolme koitosta. Mikkeliläismiehistö kärsi vuoden kärkeen tappiot Tampereen Tapparalle (3-4) ja Lahden Pelicansille (2-4), joiden jälkeen tilastoihin kirjattiin 3-2-vierasvoitto Oulun Kärpistä.

– Jukurit oli viime vuonna kovasti töitä tekevä joukkue ja uskon heidän olevan tälläkin kaudella yhtä työteliäs nippu. Heidän sarjasijoituksensa on myös Liigan pohjimmaisilla sijoilla, mutta se ei kuitenkaan kerro millainen joukkue tulee vastaan. He tulevat varmasti peliin kovalla asenteella ja pelaavat kovaa koko 60 minuuttia.

 Jukurit pyrkii juhlimaan JYPin kustannuksella kolmatta kertaa tällä sesongilla (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

”Olen innoissani paluusta JYPiin”

Jake Newton, 30, kiekkoili alkukaudesta 13 kamppailun verran Saksan DEL2-liigassa pelaavan Bayreuth Tigersin riveissä. Hurrikaanirivistössä viime sesongilla kahdeksassa väännössä esiintynyt amerikkalaispuolustaja toteaa alkukauden olleen hänelle kauttaaltaan hyvä.

– Saksa taisi olla minulle viides maa, jossa olen pelannut jääkiekkoa. Kyseessä oli hyvä kokemus, joka on nyt kuitenkin jo taaksejäänyttä elämää. Olen innoissani paluusta takaisin JYPiin. Tällä hetkellä en välttämättä ole ihan sataprosenttisessa pelikunnossa, mutta tähän vielä muutama peli lisää, niin uskon sen jälkeen olevani hyvässä pelivireessä.

Nykyiseen JYP-pestiin lähtiessä yhdysvaltalaiskiekkoilija ei asettanut itselleen sen suurempia tavoitteita. Henkilökohtaisia virstanpylväitä tärkeämpi asia on kyetä auttamaan jyväskyläläisjoukkuetta voittoon jokaisena iltana.

– Pyrin olemaan päivittäin niin hyvin läsnä, kuin vaan pystyn. Joskus menneisyydessä saatoin miettiä tulevaisuutta välillä liikaakin, mutta nyt otan päivän ja pelin kerrallaan.

JYP-Jukurit perjantaina 11. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!