Uusi aika käyntiin kotijäällä – “IFK on hieman mystinen”

JYP kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Helsingin IFK:n ottelussa, joka tarjonnee kiekkoväelle herkullisen liiganäytelmän kolmesta sarjapisteestä. Jyväskyläläisjoukkue luistelee ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen uusvanhan päävalmentajansa, Risto Dufvan luotsaamana.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Kopissa on ollut muutaman päivän ajan sellainen kiva, pieni jännitys päällä. Tämä on meille vähän kuin uusi alku, JYP-kassari Eetu Laurikainen toteaa IFK-koitoksen lähestyessä.

– Viimeinen runkosarjakolmannes pyörähtää käyntiin ja perjantai-iltana vastassa IFK. Varmasti tulee olemaan hyvä meininki, hurrikaanihäkkäri jatkaa.

JYP-vahti Eetu Laurikainen odottaa IFK:n kohtaamista suurella mielenkiinnolla (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP starttaa tähän liigaviikkoon siis uudessa komennossa, kun joukkueen vetovastuu siirtyi alkuviikosta tuttuihin käsiin. Hurrikaaniryhmittymä lähtee perjantain taistoon allaan voitto Mikkelin Jukureista (3-2 ja) ja tappio Kuopion KalPalle (2-3) viime viikon jäljiltä. Perjantain kilpakumppanien kauden kolmesta aiemmasta yhteenotosta helsinkiläismiehistö on vienyt nimiinsä jokaisen kohtaamisen.

– Ensimmäinen peli heitä vastaan oli runkosarjan avauspeli, joten siitä ei voi paljon johtopäätöksiä vetää (IFK voitti jatkoajalla 4-3). Pari edellistä Helsingissä pelattua peliä ovat olleet tietyllä tapaa varovaisia molemmilta joukkueilta ja tosi vähämaalisia (IFK voittanut 1-0 & 2-0).

– Kertaakaan ei olla IFK:ta tällä kaudella vielä voitettu. Nyt siihen olisi paikka, jos vielä meinataan runkosarjassa heidät päihittää.

Vahvassa vireessä liitävä IFK

Helsingin IFK saapuu Jyväskylään kolmen pelin voittoputkessa. Kuluneella viikolla petopaidat ovat kääräisseet tililleen voitot Kuopion KalPasta (2-1 vl) ja Rauman Lukosta (3-2 ja).

– Vastustajalta löytyy taitavia hyökkääjiä. Sellaisia spesiaalipelaajia, joiden kanssa saa olla erityisen tarkkana. Joukkueena IFK on hieman mystinen. Aina ei voi tietää mitä sieltä tulee vastaan. Välillä he voivat tulla päälle, kun taas välillä he voivat lähteä peruuttelemaan. Joskus tulee paljon laukauksia ja joskus hyvä jos tulee kymmentäkään, kauden jokaisessa IFK-matsissa JYP-veräjällä torjuntavuorossa ollut Eetu Laurikainen tähdentää.

IFK on tällä kaudella juhlinut kolmesti voittoa JYPin kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

Kiekkoniput lähtevät perjantain kamppailuun erilaisista lähtökohdista. Sarjassa kuudennella sijalla häärivä stadilaisjengi on voittanut kymmenestä edellisestä pelistään seitsemän taistoa ja on muutenkin pelannut viime viikkoina tuloksellisesti hyviä otteluita. Hurrikaaninutut sen sijaan polkaisevat kaukaloon sarjan 13. sijalta, josta joukkue pyrkii askel kerrallaan ylöspäin tähtäimessään playof-paikkaan oikeuttava 10. sija (Lappeenrannan SaiPa). Suurin mielenkiinto tässä kohtaamisessa kohdistunee kuitenkin JYPin vaihtoaitioon, jossa Risto Dufva nappaa ensimmäistä kertaa pääotteen tämän kauden jyväskyläläissikermästä.

– Muutama päivä oltu Riston alaisuudessa ja alkuun meno on tuntunut hyvältä. Treeneissä on ollut vauhtia ja muutenkin meininki on ollut hyvä. Toivottavasti se kantaa myös peleihin, Eetu Laurikainen päättää.

JYP-HIFK perjantaina 18. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!