Vuosi käyntiin Raumalla– ”Tämä on meille uusi alku”

JYP luistelee vuoden 2019 ensimmäiseen liigaotteluun torstaina, kun vierasjäällä asettuu vastaan Rauman Lukko. Kyseessä on kiekkonippujen kuluvan sesongin kolmas kohtaaminen.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Vaikka kyseessä onkin ensimmäinen ottelu pienen tauon jälkeen, niin odotan silti kovalla intensiteetillä varustettua ottelua. Lukko on pelannut viime aikoina hyvin ja on siksi hyvä haaste meille, JYP-hyökkääjä Éric Perrin ennakoi illan koitoksen lähettyvillä.

– Haluamme uskoa siihen, että tämä on meille uusi vuosi ja uusi alku. Meidän täytyy toteuttaa kaikki ne asiat, joista olemme joukkueen kesken puhuneet. Pieniä asioita täytyy terävöittää ja ne täytyy tehdä hyvin. Varsinkin, jos haluaa voittaa Lukon kaltaisen joukkueen vieraskaukalossa, Perrin jatkaa.

Liigassa parhaillaan neljännellä sijalla keikkuva Lukko lähtee illan vääntöön vahvavireisenä. Kymmenestä edellisestä pelistään raumalaissikermä on vienyt nimiinsä peräti yhdeksän vääntöä, minkä seurauksena Pekka Virran suojatit ovatkin viimeisen kymmenen mittelön perusteella sarjan tämän hetken kovakuntoisin ryhmittymä.

– Lukko on voittanut monta peliä peräkkäin, minkä seurauksena he varmasti tuntevat olonsa tällä hetkellä vahvaksi. Moni meistä on ollut samassa tilanteessa, joten pelin alku tulee olemaan meille tärkeä. Meidän täytyy pystyä nujertamaan Lukon vahva henki ja lähettää vastustajalle heti avauskymmenminuuttisen aikana viesti siitä, että mekin olemme paikalla.

Lukko pelasi viime viikolla kolme koitosta, joista joukkueen tilastoihin kirjattiin kaksi voittoa (Ässät, Sport) ja yksi tappio (TPS). Raumalaisryhmittymän tehokkain pelimies kolmessa aiemmassa ottelussa on ollut kolme maalia viimeistellyt Arttu Ilomäki.

Éric Perrin ja muu JYP-miehistö pyrkii jälleen juhlimaan Lukon kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

”Nautin pelaamisesta Lukon kaltaista joukkuetta vastaan”

JYP starttaa vuoden ensimmäiseen kiekkoviikkoon sarjan 14. sijalta tilanteesta, jossa voitot ovat enemmän kuin tervetulleita. Jyväskyläläissikermällä on matkaa viimeiseen playoff-paikkaan (10. HIFK) tällä hetkellä yhdeksän pistettä ja pelimäärän koko ajan vähentyessä jokainen piste saattaa runkosarjan huipentuessa nousta arvoon arvaamattomaan. Viime viikolla JYP poistui kaukalosta kertaalleen voittajana (Ässät) ja kahdesti tappio niskassaan (HIFK, Kärpät).

– Pelasimme kolme peliä neljään päivään matkustamisineen ja sitä kautta kyseessä oli haastava viikko meille. Pelasimme Oulussa hyvän pelin, mutta kolmannessa erässä voitto lipesi käsistämme. Helsingin peli oli puolestaan puolustusvoittoinen, jossa ei paljonkaan laukauksia nähty. Positiivista on, että emme kuitenkaan ole pelanneet itseämme ulos peleistä. Olemme pystyneet taistelemaan pelin voitosta jokaista joukkuetta vastaan lähes koko 60 minuutin ajan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti aiemmin. Menneiden yhteenottojen seurauksena kumpikin osapuoli on onnistunut kertaalleen päihittämään toisensa. Lukon tehokkaimpina kiekkoilijoina keskinäisissä koitoksissa ovat häärineet Janne Keränen ja Roni Sevänen (1+2). JYPin pisteahneimpina pelureina ovat puolestaan kunnostautuneet Éric Perrin (3+3), Jarkko Immonen(2+3) ja Juha-Pekka Hytönen (1+4).

– Olen pelannut Lukkoa vastaan niin monta kertaa, että kenties siksi se on ollut minulle sopiva vastustaja. Muistan jo Porin ajoilta, että saatoimme pelata kauden aikana vastakkain jopa 12 kertaa. Kolmen edellisen kauden aikana pelasimme myös TPS:n kanssa useasti Lukkoa vastaan. Yksinkertaisesti vaan nautin pelaamisesta Lukon kaltaista joukkuetta vastaan, kuusi tehopistettä raumalaisjoukkuetta vastaan tällä kaudella kirjauttanut Perrin taustoittaa.

Lukko-JYP torstaina 3. tammikuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 18.30.

 
Teksti: Antti Hokkanen