Viikko päättyy HPK:n vieraana – ”Edessä on työmiesten ilta”

JYP matkustaa lauantaina kiekkoviikon päätteeksi Hämeenlinnan Pallokerhon vieraaksi. Lätkänippujen sesongin neljännestä kohtaamisesta on lupa odottaa tiukkaa kamppailua sarjapisteistä, sillä kolme aiempaa yhteenottoa ovat kaikki ratkenneet maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Edessä on työmiesten ilta. Hommien pitää jatkua samalla tavalla kuin perjantaina kahdessa viimeisessä erässä, JYP-vahti Joona Voutilainen tiivistää HPK-mittelön lähestyessä.

Liigassa viidettä sijaa miehittävä HPK taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Neljättä sijaa – ja samalla viimeistä kotietupaikkaa – pitää hallussaan Rauman Lukko, joka on ritaripaitojen kanssa tällä hetkellä tasapisteissä. Toiseen suuntaan katseltaessa viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa kärkkyy puolestaan Helsingin IFK, joka on HPK:hon nähden ainoastaan kolmen pisteen takamatkalla.

– Ylivoimalla HPK on ollut hyvä. Heillä on siinä muutama hyvä kuvio. Muutoinkin vastaan tulee vastahyökkäysjoukkue, joka kärkkyy tilaisuutta päästä hyökkäämään ylivoimaisesti.

Joona Voutilainen kohtaa hämeenlinnalaisvastuksen ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana (Kuva: Jiri Halttunen).

Antti Pennasen suojatit syöksyvät viikon toiseen kotimittelöönsä allaan kaksi voittoa kuluvalta viikolta. Keskiviikkona ritaripaidat kukistivat Hämeenlinnassa pelatussa taistossa Mikkelin Jukurit 4-3-lukemin. Perjantaina HPK saalisti puolestaan vierasvoiton Vaasan Sportista maalein 2-1. Hämeenlinnalaisryhmittymän tehokkaimmat kiekkoilijat tällä viikolla ovat olleet Jere Innala (1+2) ja Petteri Nikkilä (0+3).

– Vastustaja pyrkii pääsemään lähelle maalia ja pelaamaan kiekkoa sinne. Joko viivan kautta, syötöllä sektorista tai sitten vedolla takapatjaan.

”Viikko ei ole vielä ohi”

JYP on pelannut käynnissä olevalla viikolla HPK:n tavoin kaksi koitosta. Keskiviikkona hurrikaanimiehistö saalisti vieraskentällä pakkovoiton Porin Ässistä 4-3-lukemin ja perjantaina pakkovoittojen sarja sai jatkoa kotijäällä Kouvolan KooKoon kaatuessa maalein 2-1. Jyväskyläläisjoukkueen pisteahnein pelaaja viikon kahdessa aiemmassa ottelussa on ollut Jarkko Immonen (2+2).

– Tärkeät voitot, mutta tämä viikko ei ole vielä ohi. Tänään pitää vielä rutistaa ja hakea uudet kolme pistettä, hurrikaanihäkkäri muistuttaa.

HPK on juhlinut kauden aikana kahdesti voittoa JYPistä (Kuva: Photomotion / Liiga).

Joona Voutilainen teki paluun tolppien väliin Ässät-ottelun puolivälissä ja oli torjuntavuorossa myös KooKoota vastaan. Ennen tätä viikkoa ”Vode” oli edellisen kerran tositoimissa vajaa kuukausi sitten Tampereen Ilvestä vastaan (26.1.). Tähän väliin ehti mahtua seitsemän kamppailua, joissa torjuntavastuun kantoi Ässät-ottelussa loukkaantunut Eetu Laurikainen.

Kivalta tuntui palata pitkästä aikaa peleihin. Tietynlainen pelituntuma tietysti aluksi saattoi olla vähän haussa, mutta ihan hyvin pelit sujuivat. Kaksi voittoa ja se riittää. Pisteiden valossa ei tarvitse parantaa. Tärkeintä on, että joukkue voittaa, jyväskyläläistorjuja linjaa lopuksi.

HPK-JYP lauantaina 23. helmikuuta Hämeenlinnan Ritari-areenalla alkaen kello 17.

 

Teksti: Antti Hokkanen