Kohteena Kuparisaari – ”Täytyy kontrolloida kiekkoa”

JYP matkustaa perjantaina Vaasan Sportin vieraaksi otteluun, jossa pelataan isoista pisteistä. Joukkueet majailevat tällä hetkellä neljän pisteen päässä toisistaan playoff-viivan molemmin puolin, joten jännitettä tulee taatusti olemaan ilmassa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Jokainen peli tässä Liigassa on luonteeltaan kova ja juuri sellainen ottelu on tälläkin kertaa tiedossa, hurrikaanihyökkääjä David Tomášek painottaa Sport-mittelön alla.

Liigassa 11. sijalla keikkuva Sport käynnisti viikon keskiviikkona vierasväännöllä, jossa Tampereen Ilves oli parempi 4-2-lukemin. Vaasalaisosumista mittelössä vastasivat Jyri Niemi ja Joel Kiviranta. Kymmenestä edellisestä pelistään kotkalauma on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi mittelöä, joten vastaan tulee taatusti voitonnälkäinen kiekkonippu.

David Tomášek odottaa vastaan fyysistä Sportia (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

– Vastaan asettuu kovasti töitä tekevä ja fyysinen joukkue. Meidän täytyy kontrolloida kiekkoa, kuten olemme tehneet aiemmissa peleissä.

Keskiviikon kierroksella Sport-kiekkoilija Aleksi Ainali loukkaantui pahasti harmittoman näköisessä tilanteessa. Tapahtuneen seurauksena vaasalaishyökkääjä joutui sairaalahoitoon, mutta on viimeisten tietojen mukaan pääsemässä loppuviikosta kotiin toipumaan.

“Helppoa peliä ei ole tiedossa”

JYP porhalsi kiekkoviikkoon keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalla nähdyssä ilotulituksessa kohteeksi joutui 2-6-vierastappion kärsinyt Lahden Pelicans. Voitto oli hurrikaaniryhmittymälle kolmas peräkkäinen. Tammikuun viidestä reissupelistä JYP on voittanut niin ikään kolme kamppailua.

– Pelasimme Pelicansia vastaan kuten muutamassa edellisessäkin ottelussa, mutta tällä kertaa saimme useamman maalin tehtyä. Alun onnistumiset tietysti osaltaan auttoivat meitä pidemmässä juoksussa, JYP-kiekkoilja näkee.

Vaasalaismiehistö on ollut kauden aiemmissa yhteenotoissa niskan päällä (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Kauden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa Sport on ollut niskan päällä, kun jokainen yhteenotto on päättynyt maalin erolla vaasalaissikermälle. Keskinäisten koitosten pirteimmät kiekkoilijat Sportista ovat olleet Olavi Vauhkonen (2+2), Brody Sutter (0+4) ja Roope Talaja (1+3). JYPin pisteahneimpina ovat puolestaan kunnostautuneet David Tomášek (2+1), Jarkko Immonen, Jani Tuppurainen ja Julius Nättinen (1+2).

– Olemme hävinneet Sportille kolmesti ja se on tietysti huono tilasto meidän kannalta. Nyt on kuitenkin uusi mahdollisuus saada heiltä kolme pistettä. Pyritään säilyttämään viime pelien tunne otteissamme, tšekkipelaaja linjaa.

– Tiukkaa vääntöä on varmasti luvassa ja helppoa peliä ei ole tiedossa, varsinkin kun olemme vierasjoukkue. Tehdään kovasti töitä ja pyritään tekemään parhaamme, niin katsotaan mihin se riittää, Tomášek toteaa lopuksi.

Sport-JYP perjantaina 8. helmikuuta Vaasan Sähkö Areenalla alkaen kello 18.30.

  

Teksti: Antti Hokkanen