Lauantain tanssiparina KalPa – ”Me ei voida jäädä telineisiin”

JYP pelaa kuluvan kauden runkosarjan 50. vääntönsä lauantaina kotijäällä, jossa luistelee vastaan Kuopion KalPa. Paikallistaistossa pelataan jälleen isoista pisteistä, sillä sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on ainoastaan kaksi pistettä hurrikaanipaitojen eduksi.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Olemme hävinneet pari peliä peräkkäin, joten nyt pitää palata takaisin voittokantaan. Tavoitteena on tehdä ryhtiliike, JYP-puolustaja Ossi Ikonen toteaa KalPa-koitoksen kynnyksellä.

Ossi Ikonen painottaa, että JYPin tulee kyetä vastaamaan KalPan liikkeeseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisjoukkue käynnisti tämän viikon keskiviikkona vierasmaisemissa, kun Turun Palloseura oli kotikentällään parempi 4-1-lukemin. JYP-osumasta mittelössä vastasi sesongin 15. täysosumansa iskenyt Robert Rooba.

– Saimme hyvän alun peliin ja pystyimme pelaamaan ensimmäisessä erässä sellaista peliä, mitä oltiin suunniteltu. Pelin edetessä emme kuitenkaan tehneet maaleja omista paikoista. Sen seurauksena vastustaja kuittasi lyhyessä ajassa kaksi maalia ja teki viimeisen tyhjiin. Maalit tunnetusti kääntävät pelin suuntaa.

Paikallisvastustajat ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi aiemmin, joiden myötä voitot ovat tasan 2-2. Keskinäisissä yhteenotoissa JYPin tehokkaimpina kiekkoilijoina ovat kunnostautuneet Éric Perrin (4+1) ja Jarkko Immonen (0+5). KalPan pistenikkareina ovat puolestaan toimineet Tommi Jokinen (3+0) ja Lasse Lappalainen (2+1).

”Kiekko liikkuu ja miehet liikkuvat”

KalPa ponkaisi meneillään olevaan liigaviikkoon perjantaina, kun Kuopiossa käydyssä koitoksessa kilpipaidat runnoivat Mikkelin Jukureita 7-2 -lukemin. Kuopiolaismaaleista kamppailussa vastasivat Joni Ikonen (2), Eetu Luostarinen, Alexander Ruuttu, Mikko Nuutinen, Jaakko Rissanen ja Ville-Vesa Vainiola.

– Vastustaja tuskin tulee pelaamaan yhtään sen erilaisemmin kuin tämän kauden aiemmissakaan kohtaamisissa. KalPalla on tosi liikkuva porukka ja siihen meidän täytyy pystyä vastaamaan. Me ei voida jäädä telineisiin.

– Kiekko liikkuu ja miehet liikkuvat. KalPan pelityyli on sellainen, että siellä ei pelaajat välttämättä aina pelaa omilla pelipaikoillaan. Pakitkin saattavat nousta hyökkäämään.

Hurrikaanimiehistö hakee paluuta voittokantaan kahden tappiopelin jäljiltä (Kuva: Jiri Halttunen).

Lähtökohdat tulevaan taistoon ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. JYP majailee tällä hetkellä sarjassa kymmenennellä sijalla, joka oikeuttaa viimeiseen playoff-paikkaan. KalPa puolestaan vaanii 12. sijalla, ollen ainoastaan kaksi pistettä hurrikaaniryhmää perässä. On siis sanomattakin selvää, että lauantaina jaossa olevista sarjapisteistä tullaan taistelemaan kynsin ja hampain.

– Mitä lähemmäs kevättä mennään, niin pelit kovenevat. Se on tiedostettava ja oltava hereillä alusta asti. Pelin voi hävitä ottelun alkuun, mutta sitä harvoin pystyy voittamaan siinä, Ossi Ikonen mainitsee lopuksi.

JYP-KalPa lauantaina 16. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Kyseessä on samalla juhlaottelu, johon saapuu vieraaksi JyP HT:n kauden 1988-89 SM-hopeajoukkue. Tervetuloa juhlistamaan mitalijoukkuetta ja kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!