Lauantaisaunassa vastassa HPK – ”Me emme saa joutua vaikeuksiin”

JYPin kolmen liigakamppailun kiekkoviikko saa päätöksensä lauantaina, kun kotijäällä luistelee vastaan Hämeenlinnan Pallokerho. Hurrikaanipaidat lähtevät otteluun kauden aiemmat tapahtumat huomioiden hienoisena altavastaajana.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Kova peli on varmasti tiedossa. Me emme saa joutua vaikeuksiin alussa, vaan meidän täytyy saada otteluun hyvä alku, hurrikaanipuolustaja Nolan Yonkman linjaa HPK-taiston alla.

– Me emme olleet täysin tyytyväisiä perjantaiseen Jukurit-peliin, vaikka se lopulta voitettiinkin. On olemassa asioita, joita voimme tehdä paljon paremmin, kanadalaiskiekkoilija lisää.

JYP lähtee lauantaitaistoon allaan Lappeenrannan SaiPalle keskiviikkona kärsitty 1-2-kotitappio, sekä perjantaina Mikkelin Jukureista saalistettu 1-0-jatkoaikavoitto. Hurrikaanimaaleista viikon kahdessa aiemmassa pelissä ovat vastanneet Robert Rooba ja David Tomášek.

Nolan Yonkman alleviivaa hetkeen sopeutumista HPK-ottelun kynnyksellä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tammikuu oli siitä erikoinen, että meillä oli ainoastaan viikonloppupelejä. Nyt olemme palanneet kolmen pelin viikkoihin ja on edelleen asioita, joita meidän täytyy rakentaa. Opettelemme vielä uuden päävalmentajan (Risto Dufva) pelisysteemiä.

– Voitimme Riston alaisuudessa pari ensimmäistä peliä, mutta on selvää, että emme voi voittaa kaikkia pelejä. Aikaa on vähän, minkä vuoksi meidän täytyy pystyä lyhyessä ajassa sopeutumaan uusiin asioihin.

”HPK on todella hyvä jääkiekkojoukkue”

Liigassa viidettä sijaa miehittävä HPK saapuu Jyväskylään taskussaan perjantainen kotivoitto Lahden Pelicansista 5-3-lukemin. Ritarinuttujen osumista väännössä vastasivat Jere Innala, Filip Krivosik, Robert Leino, Markus Nenonen ja Eetu Tuulola.

– HPK on todella hyvä jääkiekkojoukkue ja iso haaste meille. He tietävät mitä tekevät ja tuntevat pelisysteeminsä. Vastaan tulee isokokoinen joukkue, joka osaa käyttää kokoaan hyväksi. He liikuttavat kiekkoa hyvin ja omaavat kovan hyökkäysvoiman.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen ratkesi Niclas Luceniuksen viimeistelemään jatkoaikamaaliin (Kuva: Jiri Halttunen).

Hämeenlinnalaismiehistö on pelannut tammikuun aikana kaikkiaan kymmenen koitosta, joista Antti Pennasen suojatit ovat voittaneet seitsemän mittelöä. Vierasmiehistö on poistunut voittajana kaukalosta neljästä aiemmasta reissupelistään, mikä sekin asettaa jyväskyläläisnipulle oivan haasteen illan kohtaamista ajatellen.

– Meidän pitää pystyä sopeutumaan vastaantuleviin tilanteisiin, oli kyse sitten aikalisästä tai pleksin rikkoutumisesta. Siinä meidän täytyy tehdä parempaa työtä. Täytyy pystyä sopeutumaan vallitsevaan hetkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aiemmin ja kummallakin kerralla HPK on vienyt pidemmän korren. Marraskuun puolivälissä ritaripaidat olivat kotijäällään parempia 2-1-lukemin ja vajaata kuukautta myöhemmin HPK venyi 3-2-jatkoaikavoittoon Jyväskylässä käydyssä kamppailussa.

Hall of Fame –ottelu JYP-HPK lauantaina 2. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!