Pakkovoittojen saalistus jatkuu – ”Ketään ei saa aliarvioida”

Liigamittelöt jatkuvat JYPin osalta perjantai-iltana kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalle saadaan vieraita Kouvolasta. Mikko Heiskasen luotsaaman KooKoon kausi päättyy runkosarjaan, mutta vallitsevasta tilanteesta huolimatta isännille on taatusti tiedossa hikinen iltapuhde. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa yhteenottoa on kirjattu kouvolalaissikermän nimiin.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Ketään joukkuetta tässä sarjassa ei saa aliarvioida. KooKoo on sijoitukseltaan meitä alempana, mutta tästä huolimatta vastaan tulee taatusti työteliäs ja kovan panoksen antava vierasjoukkue, JYP-puolustaja Jake Newton muistuttaa perjantaiväännön alla.

JYP läväytti kuluvan kiekkoviikon käyntiin keskiviikkona Porissa, jossa kukistui Ässät tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-3-lukemin. Hurrikaanimaaleista taistossa vastasivat kahdesti osunut Jarkko Immonen, sekä kertaalleen maalanneet David Tomášek ja Robert Rooba.

– Porissakin oli vastassa sarjataulukossa meitä alempana oleva joukkue, jonka loppukauden tehtävä on laittaa kapuloita playoffeihin tähtäävien joukkueiden rattaisiin. Ässillä oli viime kohtaamiseemme nähden erilainen kokoonpano jalkeilla. Etukäteen osasimme odottaa vastaan työteliästä kotijoukkuetta ja niin siinä lopulta myös kävi.

Jake Newton saa perjantaina vastaansa tutun vierasjoukkueen tuttuine pelaajineen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kahdesta aiemmasta pelistään voittajana poistunut hurrikaanijengi on kotijäällään taatusti vaikea voitettava. Kuluvan vuoden kahdeksasta LähiTapiola Areenalla käydystä koitoksesta JYP on voittanut nimittäin peräti seitsemän vääntöä.

– Tarkoituksemme on saada kotiyleisö tueksemme heti pelin alkuun, jolloin pyrimme käyttämään heitä kuudentena kenttäpelaajana. Muistan pelanneeni täällä aiemmin JYPiä vastaan, eikä Jyväskylä ollut koskaan helppo paikka pelata, kaudella 2017-18 kouvolalaisrivistössä pelannut Jake Newton paaluttaa.

”KooKoon riveistä löytyy paljon ystäviäni”

KooKoo saapuu Jyväskylään allaan keskiviikkona Tampereen Ilvekselle kärsitty 1-2-jatkoaikatappio. Kouvolalaissikermän kamppailun ainoa osuma merkattiin Anrei Hakulisen nimiin. Kahdessa aiemmassa pelissään yliajalle venynyt KooKoo hakee Jyväskylässä paluuta takaisin voittojen tielle, sillä kymenlaaksolaismiehistön kuusi edellistä liigapeliä on päättynyt tappioon.

– On aina mielenkiintoista pelata heitä vastaan, joiden kanssa on joskus aiemmin taistellut samassa joukkueessa. KooKoon riveistä löytyy paljon ystäviäni, mutta pelin ajaksi suljen heidät pois mielestäni. Peli on peliä ja sen aikana teen kaikkeni auttaakseni joukkueeni voittoon.

Mikko Heiskanen pyrkii saamaan joukkueensa kaudelle kunniakkaan päätöksen (Kuva: Jääkiekon SM-liiga Oy).

Tuomas Tuokkolalta päävalmentajanatsat tammikuussa saaneella Mikko Heiskasella on taatusti näyttöhaluja entisessä kotihallissaan. Ihanteellisessa tilanteessa kouvolalaiskäskijä ei kuitenkaan ole, sillä KooKoo on saalistanut 13:ta edellisestä reissupelistään ainoastaan yhden voiton (Ilves). Iskukykyinen vastustaja JYPin vieraaksi perjantaina kuitenkin saapuu, sillä KooKoossa ei sorruttu runkosarjan päätöskierroksille lähdettäessä tyhjennysmyynteihin. Tästä oiva esimerkki on Liigan pistepörssin voitosta taistelevan Malte Strömvallin jatkaminen kouvolalaisrivistössä runkosarjan loppuun saakka.

– KooKoo oli viime kaudella samassa tilanteessa, jolloin he päätyivät myymään minun ohella myös muutaman muun pelaajan. Tietysti he saisivat rahaa pelaajia myymällä, mutta tässä tapauksessa he varmasti ajattelivat myös joukkueen kannattajia. Vaikka bisnes on bisnestä, niin päätöksellään he halusivat varmasti pitää kannattajiensa tuen takanaan, hurrikaanipuolustaja päättää.

JYP-KooKoo perjantaina 22. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!