Pelicans vieraaksi hurrikaaniluolaan – ”Puolustetaan aktiivisesti ja terävästi”

JYP avaa helmikuun ensimmäisen täyden kiekkoviikon keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalla vierailee Lahden Pelicans. Joukkueiden tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat kumpainenkin olleet tasaisia taistoja ja tiukkaa vääntöä lienee yleisölle jälleen tarjolla.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Pelicans on pelannut viime aikoina vahvasti. Vastaan asettuu kova luistelu- ja kamppailujoukkue. Siihen meidän pitää olla valmiita vastaamaan, JYP-hyökkääjä Miika Lahti täsmentää kamppailun kynnyksellä.

Sarjataulukossa parhaillaan kymmenettä sijaa miehittävä JYP lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa. Hurrikaaniryhmittymä käynnisti viime viikon Lappeenrannan SaiPalle kärsityllä 1-2-tappiolla, jota kuitenkin seurasivat voitot Mikkelin Jukureista (1-0 ja) ja Hämeenlinnan Pallokerhosta (1-0).

– Kaikki pelit olivat tasaisia ja vähämaalisia. Otteissamme oli nähtävillä tietynlaista tasaisuutta. Saatiin puolustuspeliä, taistelu- ja kamppailupelaamista paremmin näkyviin. Pyritään tietysti vielä kehittämään peliä, että saataisiin varsinkin hyökkäyspeliä vaarallisemmaksi.

Miika Lahti odottaa vastaan luistelu- ja kamppailuvoimaista vierasjoukkuetta (Kuva: Jiri Halttunen)

15 edellisen kamppailun kuntopuntaria tarkasteltaessa JYP on tällä hetkellä Liigan 4. tehokkain joukkue yhdeksällä voitollaan. Mielenkiintoisena tilastofaktana nostettakoon esille myös se, että Risto Dufvan suojatit ovat tällä hetkellä päästäneet Oulun Kärppien jälkeen toiseksi vähiten takaiskuja koko sarjassa.

– Olemme puhuneet asiasta paljon ja yritetty mennä puolustuspeli edellä. Ajoittain puolustuspelaaminen on ollut kuosissa jo aiemminkin kauden aikana, mutta varsinkin viime ajat se osa-alue on toiminut hyvin.

Suoraviivainen ja hyvin liikkuva Pelicans

Lahden Pelicans voidaan hyvällä syyllä listata tämän kauden ehdottomiin yllättäjiin. Tällä hetkellä sarjanelosena majaileva lahtelaisnippu taistelee tiukasti playoffien kotiedusta ja jopa Liigan kakkospaikasta, jota pitää tällä hetkellä hallussaan vain neljä pistettä edellä oleva Tampereen Tappara.

– Pelicans on tehnyt kauden aikana paljon maaleja. He pelaavat suoraviivaisesti ja ovat hyviä liikkumaan, hurrikaanisentteri toteaa.

JYP on voittanut kuluvan vuoden kuudesta kotipelistään viisi vääntöä (Kuva: Jiri Halttunen).

Ville Niemisen miehistö pelasi JYPin tavoin viime viikolla kolme vääntöä. Pussinokat aloittivat viikon kahdella tappiolla (Oulun Kärpät, HPK), mutta lähtivät viikonlopun viettoon Tapparasta saalistetulla maukkaalla 7-1-voitolla. Pelicansin viime viikon tehokkaimpina kiekkoilijoina häärivät Ruotsin EHT-turnauksessa tällä viikolla pelaava Oliwer Kaski (2+4), sekä Aleksi Mustonen (1+4) ja Hynek Zohorna (0+3).

– Puolustetaan aktiivisesti ja terävästi. Yritetään saada hyökkäyspeliämme vielä vaarallisemmaksi. Siinä ovat parhaat aseemme Pelicansin kukistamiseksi, ”Rambo” listaa.

Kiekkonippujen tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat siis olleet kumpainenkin vähämaalisia taistoja. Marraskuun alkupuolella Lahdessa pelattu avausvääntö kääntyi Pelicansille 3-1-lukemin ja reilua kuukautta myöhemmin JYP oli kotikaukalossaan parempi maalein 2-1.

JYP-Pelicans keskiviikkona 6. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

  

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!