Pelit jatkuvat Mikkelissä – ”Meillä on näytön paikka”

Liigaviikon keskiviikkona kotitappiolla käynnistänyt JYP jatkaa pelejään perjantaina, kun vieraskaukalossa asettuu vastaan Mikkelin Jukurit. Lätkänippujen tämän sesongin viisi aiempaa yhteenottoa ovat kaikki olleet yhtä mittelöä vaille maalin pelejä.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Odotan tosi tasokasta peliä. Meillä on ehdottomasti näytön paikka. Meidän täytyy saada keinolla millä hyvänsä pisteet mukaan. Mikään muu ei kelpaa, JYP-puolustaja Juuso Vainio alleviivaa Jukurit-ottelun lähestyessä.

Hurrikaanirykmentti on voittanut kuudesta edellisestä reissupelistään vain kaksi taistoa (Tampereen Tappara, Rauman Lukko), joten tätäkin saldoa JYP lähtee Mikkeliin kirkastamaan.

– Meidän täytyy ehdottomasti parantaa otteitamme viime vieraspelistä. Pelasimme Ilvestä vastaan Tampereella tosi heikosti ja olemme jälkeenpäin katsoneet mikä siinä pelissä meni pilalle. Odotan, että jokainen äijä nostaa tasoaan siitä ottelusta.

Juuso Vainio pitää Mikkelin perjantai-iltaa JYPille näytön paikkana (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP polkaisi tämän viikon käyntiin keskiviikkona kotiottelulla, jossa vastassa ollut Lappeenrannan SaiPa venyi lopulta 2-1-vierasvoittoon. Hurrikaanijoukkueen maalista ottelussa vastasi sesongin 14. täysosumansa viimeistellyt Robert Rooba.

– Kokonaisuutena pelattiin pitkälle hyvää peliä. Tietyt osa-alueet jos olisi saatu paremmaksi, tehokkuus etupäässä, niin sekin pelisi olisi kääntynyt meille.

”Mikkeli ei ole koskaan ollut helppo paikka pelata”

Jukurit lähtee kotivääntöönsä neljän pelin tappioputkessa. Viime viikolla Pekka Kangasalustan suojatit kärsivät tappiot Kuopion KalPalle (3-4 VL, 2-3), sekä SaiPalle (2-4). Sarvipaidat hyökkäävät kotiyleisönsä eteen hivenen viime viikosta muuttuneella miehistöllä. Mikkeliläisrivistöstä puuttuvat Sveitsiin suunnannut tehohyökkääjä Mika Partanen, sekä Turun Palloseuraan matkannut ex-JYP Aleksi Salonen.

– Mikkeli ei ole koskaan ollut meille helppo paikka pelata. Vastaan tulee nälkäinen joukkue, jonka pelaajilla riittää varmasti näyttöhaluja loppukauteen.

Mikkeliläisyleisö tekee taatusti kaikkensa, jotta Jukurit onnistuisi kampeamaan JYPin nurin (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

JYP ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa siis viisi kertaa aiemmin. Jyväskyläläisryhmittymä on tällä hetkellä keskinäisissä yhteenotoissa niskan päällä voitoin 3-2. Jukureiden tehokkainta kaartia menneissä kohtaamisissa on edustanut Teemu Suhonen (3+1), kun vastaavasti JYPistä pisteiden muodossa parhaiten ovat onnistuneet Juuso Vainio (2+1), Éric Perrin ja Jerry Turkulainen (1+2).

– Pelit Jukureita vastaan ovat olleet tällä kaudella tosi tasaisia ja samanlaista vääntöä on varmasti jälleen luvassa. Pyritään kuitenkin siihen, että ei tulisi tasainen peli, hurrikaanipuolustaja Juuso Vainio kiteyttää lopuksi.

Jukurit-JYP perjantaina 1. helmikuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen