Pisteiden metsästykseen Poriin – ”Kaikki pitää antaa ja jättää jäälle”

JYPin kolmen liigamittelön kiekkoviikko lyödään käyntiin keskiviikkona Porin Ässien vieraana. Hurrikaanimiehistö johtaa sesongin keskinäisiä kohtaamisia otteluvoitoin 3-0 ja tälläkin kertaa täysi pistepotti olisi äärimmäisen tervetullut tuliainen paluumatkalle Jyväskylään.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Meidän täytyy tulla hyvin peliin. Helppoja pisteitä ei varmasti ole jaossa. Ässät ovat pelanneet ihan hyvin, vaikka sieltä onkin lähtenyt paljon pelaajia. Kaikki pitää antaa ja jättää jäälle. Silloin ollaan lähellä kolmea pistettä, hurrikaanihyökkääjä Julius Nättinen linjaa Ässät-ottelun tiimoilta.

Ässien kausi on ollut vaikea ja jo pidemmän aikaa on ollut selvillä, että patalauma tulee sijoittumaan runkosarjan päätyttyä sarjajumboksi. Kärkipelaajista luovuttuaan Pasi Kaukorannan luotsaama miehistö on pelannut enää kunniasta ja ensi kauden pelipaikoistaan. Viime viikon kahdesta mittelöstään Ässien tilille kirjattiin 4-3-jatkoaikavoitto Hämeenlinnan Pallokerhosta ja Oulun Kärpille kärsitty 1-3-tappio.

Ässät ei ole tällä kaudella saanut vielä kertaakaan kunnon otetta JYPistä (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

– Porissa ei kevättä kohti mentäessä enää hirveästi ole panoksia, mutta siitä huolimatta meidän täytyy olla hereillä. Ässät pelaa taatusti täysillä, mutta meidän pitää pelata vähän kovempaa. Varmasti tulee kunnon kamppailu.

Ässät on hyvä joukkue. Ihan tarkkaan en tiedä ketä kaikkia siellä tällä hetkellä pelaa, mutta ainakin joukkueesta löytyy hyviä nuoria pelaajia. Nopeutta löytyy siis varmasti aika paljon. Kamppailupelaamisessa he varmasti ovat vahvoja.

Lääkkeet maalintekotehokkuuteen selvillä

JYP kiekkoili viime viikolla kaksi sarjataistoa, joista Risto Dufvan suojatit merkkauttivat saldoihinsa Turun Palloseuralle kärsityn 1-4-vierastappion ja Kuopion KalPasta saalistetun 2-1-jatkoaikavoiton. Jyväskyläläismaaleista peleissä vastasivat Robert Rooba, Jerry Turkulainen ja Ossi Louhivaara.

– Tulosten valossa viikko oli nousujohteinen. Pelattiin lauantaina paremmin kuin keskiviikkona Turussa ja saatiin taas suunta ylöspäin. Nyt täytyy kuitenkin ottaa sellainen vaihde, ettei vaivuta taas yhtään sinne alemmas. Pitää pystyä pitämään se sama taso, mikä meillä oli pari erää KalPaa vastaan ja laittamaan siihen vielä vähän lisää.

Julius Nättinen odottaa vastaan kamppailuvahvaa kotijoukkuetta (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

Jyväskyläläissikermä on pelannut helmikuun aikana kuusi liigavääntöä, joista neljästä JYP on poistunut voittajana. Kaksi edellistä vieraspeliään (TPS, Vaasan Sport) hävinnyt hurrikaanijengi lähtee keskiviikon Porin vierailulle harjoiteltuaan alkuviikon eritoten hyökkäyspelaamistaan. Tavoitteena on ennen muuta maalintekotehokkuuden parantaminen nykyisestä.

– Isoin asia on varmaan se, miten me tullaan keskialueelle. Siihen tarvittaisiin vauhtia ja kiekko keskikaistalle, jolloin sitä on helppo jakaa. Monesti meillä ei ole vauhtia siinä ja sitten kiekko on hyvin pitkälti laidassa koko ajan, JYP-kiekkoilija toteaa.

– Peliä on vaikea tehdä, kun ei ole kuin yksi suunta mihin pelata. Tehokkuuden parantamiseksi täytyy saada nopeutta lisää ja kiekkoja siihen keskelle. Tietenkin kun kiekko tulee viivaan, niin myös maskipelaamisen täytyy olla kunnossa. Se on myös yksi iso juttu ja se osa-alue meillä onkin parantunut paljon, Julius Nättinen päättää.

Ässät-JYP keskiviikkona 20. helmikuuta Porin Isomäki Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen