Tonni täyteen Lukkoa vastaan – ”Luistelutyö tärkeässä osassa”

LähiTapiola Areenalla mitellään tiistai-iltana JYPin SM-liigahistorian 1000:s kotiottelu, jossa asettuu vastaan Rauman Lukko. Kuluvalla viikolla hurrikaaniryhmittymä pelaa kolme liigavääntöä, joissa vastaan luistelevat sarjan kärkikuusikossa majailevat joukkueet (Lukko, Tappara, Pelicans).

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Playoffeissa vastaan tulee pelkästään kovia joukkueita ja tämä viikko on meille siinä mielessä hyvä mittari, että saadaan jo nyt vastaan kovia joukkueita, JYP-sentteri Anton Stråka naulaa Lukko-pelin kynnyksellä.

JYP pinkaisee tiistaitaistoon neljän ottelun voittoputkessa. Hurrikaanimiehistö pelasi viime viikolla kolme koitosta ja poistui niistä jokaisesta lopulta voittajana. Reppuun tarttui voitot Porin Ässistä (4-3), Kouvolan KooKoosta (2-1) ja Hämeenlinnan Pallokerhosta (3-2 ja). Anton Stråka pelasi HPK:ta vastaan sesongin neljännen liigavääntönsä ja iski ottelussa kauden avausmaalinsa.

Anton Stråka odottaa vastaan luisteluvoimaista vierasjoukkuetta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Pelistä toiseen olo on tuntunut paremmalta. Tammikuussa olin kipeänä ja poissa tositoimista koko kuukauden. Sen jälkeen homma on maistunut hyvältä. Totta kai lauantain onnistuminen tuo henkilökohtaisella tasolla lisää boostia omaan tekemiseen.

Kiekkoniput ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmesti aiemmin. Lokakuussa käyty avauskohtaaminen kirjattiin Lukon nimiin maalein 5-3, minkä jälkeiset kaksi yhteenottoa on merkattu puolestaan JYPin tilastoihin (7-2, 3-2).

Panosta riittää molemmilla joukkueilla

Lukko pelasi viime viikolla ainoastaan yhden liigaväännön, jossa kellistyi Kuopion KalPa 4-3-lukemin. Raumalaissikermän tehokkain pistenikkari tuossa pelissä oli JYPissä kaudella 2010-11 kiekkoillut Vili Sopanen (1+1).

– Lukko on työteliäs joukkue, joka luistelee paljon. Luistelutyö tulee olemaan tärkeässä osassa pelissä. Siihen meidän pitää myös valmistaa itsemme ja olla valmiita pelaamaan heti alusta saakka, hurrikaanihyökkääjä alleviivaa.

Janne Keränen on ollut Lukon tehokkaimpia pelaajia kauden keskinäisissä koitoksissa (Kuva: Jiri Halttunen).

Lähtökohdat molempien joukkueiden osalta tulevaan kiekkomatsiin ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Kuudennella sijalla häärivä Lukko taistelee vankasti playoffien kotiedusta, sillä matkaa neljäntenä majailevaan Hämeenlinnan Pallokerhoon on vaivainen piste. Samaan aikaan Pekka Virran suojatit joutuvat myös turvaamaan paikkaansa suoraan playoff-paikkaan oikeuttavan kuuden parhaan lätkänipun joukossa. Seitsemäntenä vaaniva Helsingin IFK on nimittäin tällä hetkellä sarjassa tasapisteissä Lukon kanssa.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa parhaillaan miehittävä JYP sen sijaan on toistaiseksi sikäli turvallisessa tilanteessa, että 11. sijalta playoff-vääntöihin vielä hamuava Vaasan Sport on tällä hetkellä kahdeksan pisteen takamatkalla JYPiin nähden. Toisessa suunnassa kahdeksatta – ja samalla pudotuspelien 1. kierroksen toista kotietupaikkaa – näpeissään pitävä Tampereen Ilves on ainoastaan kolme pistettä keskisuomalaismiehistöä edellä.

SM-liigahistorian 1000:s kotiottelu JYP-Lukko tiistaina 26. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!