Turussa tavoitteena tasonnosto – ”Sport-pelistä jäi paljon hampaankoloon”

JYP porhaltaa helmikuun toiseen täyteen liigaviikkoonsa keskiviikkona vieraskaukalossa, jossa asettuu vastaan Turun Palloseura. Joukkueiden tämän kauden yhteenotot ovat olleet luonteeltaan tasaisia vääntöjä ja samalla kaavalla jatkettaneen tälläkin kertaa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Uuteen viikkoon lähdetään hyvillä mielin, sillä viime perjantain Sport-pelistä jäi aika paljon hampaankoloon. Me emme todellakaan saaneet siinä ottelussa itsestämme kaikkea irti. Tavoitteena on lähteä parantamaan otteitamme, JYP-hyökkääjä Samuli Ratinen kiteyttää TPS-kamppailun lähestyessä.

Hurrikaanipaitojen viime viikko käynnistyi komeasti, kun Jyväskylässä käydyssä koitoksessa kellistyi Lahden Pelicans loistokkaan esityksen päätteeksi 6-2-lukemin. Tätä kuitenkin seurasi perjantaina Vaasan Sportille kärsitty 1-2-vierastappio, jossa jyväskyläläismiehistö ei päässyt missään vaiheessa omalle tasolleen.

– Oli aika kaksijakoinen viikko. Pelicansia vastaan kaikilla oli hyvä jalka ja kaikki tuntui onnistuvan. Vaikea sanoa mikä sitten jäi tappiollisessa Sport-pelissä vajaaksi.

Samuli Ratinen odottaa JYPiltä tasonnostoa TPS-otteluun (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin osalta yksi ottelun seuraamisen arvoisista seikoista on maalintekotehokkuus. Kuudessa edellisessä taistossaan hurrikaanijengi on nimittäin tehnyt Pelicans-ottelun kuutta täysosumaa lukuun ottamatta ainoastaan maalin per peli. Toki maalillakin voidaan todistetusti voittaa otteluita, mutta siinä tapauksessa puolustuspelaaminen toki joutuu pidemmässä juoksussa melko kovalle rasitukselle.

– Ammutaan paljon ja liikutaan hyvin hyökkäysalueella. Meillä on paljon maalintekovoimaa, kun vaan saadaan käytettyä sitä leveällä rintamalla, hurrikaanikiekkoilija painottaa.

”Pelit TPS:ää vastaan olleet laadukkaita”

Sarjassa kolmannella sijalla keikkuva Turun Palloseura saapuu Jyväskylään allaan viime viikon perjantaina saalistettu 4-2-voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta. Turkulaispoppoon maaleista ottelussa vastasivat Zach Budish (2), Olli Valtolaja Elmeri Eronen. Kuudesta edellisestä ottelustaan viisi mittelöä voittanut TPS asettaa JYPille mainion haasteen, sillä Kalle Kaskisensuojatit ovat poistuneet voittajina neljästä aiemmasta kotipelistään.

– Vastaan tulee taatusti tosi laadukas kotijoukkue, jolla on riveissään tosi taitavia pelaajia. Molemmat joukkueet pelaavat isoista pisteistä.

TPS hakee keskiviikkona kotijäältään viidettä perättäistä voittoaan (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

JYP ja TPS ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kolme kertaa aiemmin. Kahdella ensimmäisellä kerran turkulaisnippu oli parempi (4-2, 2-1), kun puolestaan viimeksi tammikuussa pelatussa yhteenotossa JYP oli kotijäällään etevämpi 3-1-lukemin. Keskinäisissä väännöissä TPS:n tehokkaimpana kiekkoilijana on häärinyt Otto Nieminen (1+2), kun vastaavasti JYPiltä kahden tehopisteen onnistujina ovat kunnostautuneet Juha-Pekka Hytönen (2+0), Ossi Louhivaara, Éric Perrin (1+1) ja David Tomášek (0+2).

– Pelit TPS:ää vastaan ovat olleet tosi laadukkaita. Parhaimpia pelejä, joita voi pelata. Mielestäni olemme myös pelanneet hyvin heitä vastaan, Samuli Ratinen toteaa lopuksi.

TPS-JYP keskiviikkona 13. helmikuuta Turun Gatorade Centerissä alkaen kello 18.30.

  

Teksti: Antti Hokkanen