Kirvesrinnat perjantain vieraaksi – ”Tappara on hyvä joukkue”

JYP jatkaa kärkikuusikossa majailevien joukkueiden kohtaamisia, kun Tampereen Tappara vierailee perjantaina LähiTapiola Areenalla. Menneiden kierrosten tapaan jaossa olevat sarjapisteet tekisivät molemmille osapuolille mannaa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Tappara on hyvä joukkue. Me tiedetään se, mutta toisaalta mekin olemme kovia. Tiukka taistelu on varmasti edessä ja tietenkin haluamme ottaa pelistä kolme pistettä, JYP-hyökkääjä David Tomášek kiteyttää perjantaiväännön lähestyessä.

David Tomášek on viimeistellyt kuluvalla kaudella kaksi maalia tamperelaisverkkoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanirykmentti marssi tähän viikkoon tiistaina, jolloin Jyväskylässä vieraillut Rauman Lukko ryösti sarjapisteet matkaansa 6-3-vierasvoiton myötä. JYP-maaleista mittelössä vastasivat kahdesti osunut Mikko Mäenpää ja kertaalleen maalannut Jani Tuppurainen. Tsekkihyökkääjälle ei ole kertynyt peliminuutteja JYPin kahdessa edellisessä ottelussa (HPK, Lukko) ja näitä edeltäneessä KooKoo-kamppailussa peliaikaa kertyi ainoastaan reilut neljä minuuttia.

– Totta kai tuntuu hyvältä olla takaisin pelaavassa kokoonpanossa. Ketä tahansa pelaajaa harmittaisi katsoa pelejä sivusta. Pyrin tuomaan kaukaloon tuttua kiekollista osaamistani, sekä auttaa joukkuetta voittoon kaikin mahdollisin tavoin.

”Täytyy kyetä huomioimaan koko paketti”

Sarjassa kolmannella sijalla keikkuva Tappara käynnisti liigaviikkonsa keskiviikkona kotiottelulla, jossa vastassa ollut Vaasan Sport venyi voittoon 2-4-vieraslukemin.  Tamperelaisosumien viimeistelijöinä taistossa kunnostautuivat Veli-Matti Vittasmäki ja Teemu Suhonen.

– Meidän täytyy arvostaa Tapparasta löytyvää laatua, mutta ei kuitenkaan liikaa. Pelataan kotijäällämme, joten meidän täytyy kaikin tavoin pyrkiä tekemään ottelusta vastustajalle vaikea.

Kiekkonippujen kauden keskinäiset yhteenotot ovat olleet tasaväkisiä taisteluita (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisleirissä lähdetään illan mittelöön kirkkain mielin ja tiedostaen tamperelaismiehistön vaarallisuus.

– Tapparalla on kokonaisuutena kompakti joukkue. Sieltä löytyy maalintekoon kykeneviä laatuhyökkääjiä, sekä hyviä puolustajia. Me ei voida keskittyä vastustajan pelaamisessa pelkästään yhteen osa-alueeseen, vaan täytyy kyetä huomioimaan koko paketti.

Kiekkoniput ovat ottaneet tällä kaudella yhteen kolmesti aiemmin ja jokaisella kerralla JYP on selviytynyt kaukalosta ulos voittajana (4-3 VL, 3-2 VL, 4-2). Keskinäisten yhteenottojen tehokkain pelimies hurrikaanileirissä on ollut David Tomášek(2+2), kun puolestaan tamperelaisrivistön pisteahneimmat ovat olleet Antti Erkinjuntti ja Kristian Kuusela (0+3).

JYP-Tappara perjantaina 1. maaliskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

  

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!