Kuudennen kerran KalPa – ”Me ainakin ollaan miekat tanassa”

Kauden kuudes paikalliskamppailu kiekkoillaan keskiviikkona LähiTapiola Areenalla, kun JYP saa runkosarjan toiseksi viimeisessä kotitaistossa vieraakseen Kuopion KalPan. Perinteikkäiden kilpakumppaneiden kauden viiden aiemman yhteenoton seurauksena hurrikaanipaidat ovat keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä 3-2-voitoin.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Melkoinen miekkailu on odotettavissa. Me tarvitaan pisteitä, jos halutaan playoffeihin. Halutaan myös pestä kasvoja lauantain melko surullisen Lahden keikan jälkeen. Me ainakin ollaan miekat tanassa, JYP-puolustaja Mikko Mäenpää paaluttaa KalPa-ottelun tiimoilta.

Liigassa kymmenettä sijaa näpeissään pitävän jyväskyläläisjoukkueen viime viikko piti sisällään kolme koitosta. Näistä väännöistä taskuun tarttui voitto (Tappara 3-2 VL) ja kaksi tappiota (Lukko 3-6, Pelicans 2-7).

– Siinä oli paljon hyvää, mutta sitten oli myös huonoa. Omissa soi aika reippaasti, se on ensimmäinen asia mikä tulee mieleen. Jääkiekkopelejä ei voi voittaa tuollaisilla määrillä ja se on asia, mikä meidän täytyy ensimmäisenä saada kuosiin.

Mikko Mäenpää joukkuetovereineen hakee keskiviikolta tiiviimpää puolustuspelaamista (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanikiekkoilija nostaa samaan syssyyn esille myös ailahtelevat peliesitykset, jotka ovat olleet läsnä läpi kauden. Joukkueen otteet ovat vaihdelleet pelistä toiseen, joskus pelin – ja jopa erän – sisällä ihan liikaa.

– Välillä vastustaja on ihan jaloissa, kun taas joskus kaikki jähmettyy ja meillä leviää kortit. Se on se jumppa, minkä kanssa joudumme edelleen tekemään töitä. Kaikki on varmasti nähnyt, millainen potentiaali tässä joukkueessa on. Välillä se tulee esiin ja pelataan, kuten haluamme mutta nyt se täytyisi saada paremmin ja tasaisemmin esiin koko ajan.

Paikallisvastustajien kauden aiemmat yhteenotot ovat olleet yhtä koitosta vaille kaikki maalin pelejä. Tehokkaimpien pelimiesten viittaa harteillaan ovat kantaneet Éric Perrin (4+1), Jarkko Immonen (0+5), Tommi Jokinen (3+0) ja Lasse Lappalainen (2+1).

Vikkelä, kiekkotaitava ja hyökkäysvoimainen KalPa

Sarjataulukossa 12. sijalla keikkuva KalPa on kymmenen pistettä perässä JYPiä. Kuopiolaismiehistöllä on vielä teoreettiset playoff-saumat, mutta todellisuudessa ne ovat hyvin ohkaiset. KalPa avasi viime viikon kahdella tappiolla (KooKoo, Ilves), mutta päätti kolmen pelin liigaviikon voitokkaissa tunnelmissa kukistamalla Turun Palloseuran 2-0-lukemin.

– KalPa on vikkelä, kiekkotaitava ja hyökkäysvoimainen joukkue. Varmasti ihan perinteisellä kaavalla mennään. Mitä enemmän me hyökätään, niin sitä enemmän he puolustavat. Tätä kautta saadaan KalPa pois omalta vahvuusalueeltaan ja sitä varmasti lähdetään hakemaan.

KalPa-hyökkääjä Tommi Jokinen on iskenyt tällä kaudella kolme maalia JYPin verkkoon (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Siinä missä Risto Dufvan rykmentti on kuluvana vuonna ollut varsin noheva kotijoukkue (11 kotipeliä – 9 voittoa), on vastaavasti KalPan vierasesitykset takunneet viime aikoina. Kymmenestä edellisestä mittelöstään ainoastaan kaksi voittoa saalistaneet kilpipaidat ovat nimittäin hävinneet kuusi aiempaa reissupeliään.

– Vastustajaa tärkeämpää on keskittyä oman homman toimittamiseen, koska siinä meillä riittää edelleen askaretta. Tuli sieltä vastaan KalPa tai New York Rangers, niin me keskitytään omaan hommaan ja yritetään pala palalta fiksata peliämme kasaan, Mikko Mäenpää alleviivaa lopuksi.

JYP-KalPa keskiviikkona 6. maaliskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!