Markus Ruusu alkukauden sivussa, Riku Helenius takaisin hurrikaanipaitaan

Markus Ruusu on alkukauden sivussa, leikkaushoitoa vaatineen vamman takia. Riku Helenius liittyy joukkueeseen Markus Ruusun kuntoutusjakson ajaksi.

Riku Helenius, 31, palaa takaisin JYP -paitaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Helenius tuuraa loukkaantunutta Markus Ruusua marraskuun maajoukkuetaukoon saakka kestävällä sopimuksella.

 ”Saamme Rikusta luotettavan ammattilaisen Markuksen kuntoutusjakson ajaksi. Rikun persoona ja ammattimainen ote urheiluun varmistavat sen, että saamme pukukoppiin ja kentälle raudanlujan ammattilaisjääkiekkoilijan, joka tietää tarkalleen mitä häneltä vaaditaan sopimuskauden ajalta. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Rikun kiinnitettyä jo nyt kesällä ja samalla saimme selkeytettyä maalivahtitilanteemme alkukauden osalta”, kommentoi Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Riku Helenius on edustanut JYPiä viimeksi kaudella 2011-2012. Heleniukselta on kokemusta Liigan lisäksi mm. NHL-, KHL-, AHL-, SHL -sarjoista.

 

Valtteri Kakkonen palaa JYPiin

U20 maajoukkuerinkiin kuuluva Valtteri Kakkonen palaa kasvattiseuraansa kahden vuoden sopimuksella. 19 -vuotias yleispuolustaja pelasi menneellä 2018-2019 kaudella Kanadan WHL -junioriliigassa. Ennen Kanadassa viettämäänsä vuotta, Kakkonen oli JYPin juniorijoukkueiden kantavia voimia useamman kauden ajan.

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Valtterin takaisin kotiin. Valtteri omaa kovan potentiaalin tulevaisuuden yleispuolustajana vahvojen lajitaitojensa, sekä periksiantamattoman luonteensa takia. Valtteri edustaa meille projektipelaajaa, jolta odotamme murtautumista pysyvästi liigajoukkueen vakiokokoonpanoon seuraavan kahden kauden aikana” kuvailee JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen